DSS: Hitno angažovati dodatne spasioce na Štrandu

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije poručio je rukovodstvu Gradskog zelenila da je neophodno angažovanje dodatnih spasilaca na Štrandu.
DSS: Hitno angažovati dodatne spasioce na Štrandu
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, zbog velike vrućine i popuštanja pandemijskih mera prethodnih dana veliki broj Novosađana potražio je rashlađenje na jedinoj novosadskoj uređenoj plaži Štrand, te se u pojedinim izveštajima pominje se brojka od čak 15.000 posetilaca.
 
"Mali broj spasilaca u odnosu na broj kupača doveo je do toga da se bovama dodatno ograniči prostor u kome je dozvoljeno kupanje, pa je veoma opterećeno kupalište još dodatno suženo. Dodatni problem na Štrandu predstavlja mehanizacija za odmuljivanje koja po prvi put posle niza godina čisti 'novosadsko more' u sred sezone, a takođe i poslovično nedosledno uređene bašte lokala među kojima važi 'zakon jačeg'", navode u DSS.
 
Ipak, najopasniji problem na Štrandu, smatraju u ovoj opozicionoj stranci, jeste mali broj spasilaca i spasilačkih kućica, kojih je nekada bilo znatno više i nisu bile postavljene samo pored velikih kafića.
 
"Moraju se angažovati dodatni spasioci na Štrandu i oni treba da budu adekvatno plaćeni, jer bezbednost građana mora biti na prvom mestu", zaključuju u DSS.
  • Дођош

    25.06.2021 10:54
    Проблем+
    На штранду чини се никад више смећа, то је још једна ствар која треба да брине људе уз спасиоце...
  • e

    24.06.2021 10:53
    A jel mislite da za promenu treba zaposliti stvarno spasioce, ljude koji bi znali kako da prate situaciju i spasu potencijalnog davljenika, ili samo povećati broj uspaljenih bubuljičavih adolescenata bez bilo kakvog neophodnog znanja, veštine i iskustva (o osnovnoj kulturi i pristojnosti da i ne govorimo)?
  • MonteDushano

    24.06.2021 08:37
    Opa, vidi ko se uplašio za ljudske resurse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti