Britanska ambasada stiže u Novi Sad

Britanska ambasada će 1. i 2. jula u Kulturnoj stanici "Svilara" u Novom Sadu organizovati svoju treću PopUp (pokretnu) ambasadu.
Britanska ambasada stiže u Novi Sad
Foto: Pixabay
Tokom ova dva dana će biti realizovano više aktivnosti kojima Britanska ambasada želi da približi svoj rad građanima Novog Sada. Fokus programa će istovremeno biti na projektima koje Britanska ambasada realizuje uz podršku partnerskih institucija, organizacija i pojedinaca iz Novog Sada, kao i na njihovom značaju za ukupne britansko-srpske odnose.
 
Program novosadske PopUp (pokretne) ambasade će tematski biti posvećen kulturnim vezama između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, te zaštiti životne sredine, budući da će Ujedinjeno Kraljevstvo (grad Glazgov) u novembru biti domaćin globalne konferencije UN o klimatskim promenama - COP26.
 
Planirane aktivnosti u PopUp ambasadi u Novom Sadu uključuju: promociju programa stipendija Čivning (Chevening) za postdiplomske studije na britanskim univerzitetima, radionicu o baštovanstvu u urbanim uslovima, prikazivanje filma Ser Dejvida Atenboroa o klimatskim promenama, vožnju biciklima, izložbe "UK Influences/Uticaji" (u saradnji sa SKC Novi Sad) i "Britanci u Drugom svetskom ratu u Jugoslaviji" (u saradnji sa Arhivom grada Novog Sada), posetu Koviljsko-petrovaradinskom ritu itd.
 
Koncept PopUp (pokretne) ambasade je 2016. godine osmislio i pokrenuo jedan švajcarski ambasador, u cilju direktnijeg kontakta sa građanima države u kojoj je službovao, kao i građenja nove vrste bilateralnih odnosa između država. Od tada naše kolege diplomate širom sveta dalje razvijaju ovaj koncept kako bi podstakli kvalitetniju i otvoreniju komunikaciju i nove formate rada u diplomatiji.
 
Britanska ambasada je prethodne PopUp (pokretne) ambasade organizovala u Nišu i Valjevu.
  • parking servis

    24.06.2021 15:35
    Ovaaaj...
    Hoće li i Bler biti tamo? Hteo bih da ga nešto priupitam o oružju za masovno uništenje Iraku, ali i o bombardovanju. I tako, još nešto, da pitam samo, kad već dolaze da nas uče o baštovanluku i klimatskim promenama. E da, šta je s tim vizama? Dokle će to? Zna li se?
  • Voša

    23.06.2021 18:42
    Glavni grad
    Samo nek’ dolaze ambasade u NS
  • Pera šofer Minhen

    23.06.2021 18:09
    A vize?
    Kada ta pokretna ambasada misli da ukine vize za srpske državljane?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti