Vodovod: Danas bez restrikcija, ali potrošnja vode i dalje povećana

Merni instrumenti u Fabrici vode i dalje registruju povećanu potrošnju pijaće vode, pogotovo u individualnom tipu stanovanja, saopštava JKP "Vodovod".
Vodovod: Danas bez restrikcija, ali potrošnja vode i dalje povećana
Foto: Pixabay
Kako navode u saopštenju, zahvaljujući restriktivnim merama od sinoć, svi rezervoari su napunjeni i za danas nisu predviđena namenska isključenja vode. 
 
"Međutim, s obzirom na izuzetno pojačanu potrošnju koja se beleži tokom celog dana, bićemo opet primorani, ukoliko se ovakav trend utroška potrošnje nastavi da primenimo restriktivne mere u narednom periodu", ističu.
 
Ponovo upućuju apel sugrađanima, pogotovo korisnicima koji žive i borave u individualnom tipu stanovanja na racionalnu potrošnju i podsećaju da se voda koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje. 
 
"JKP 'Vodovod i kanalizacija' naglašava da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće", zaključuje se u saopštenju.
 
Podsetimo, zbog prekomerne potrošnje vode, od 20h sinoć do 5h ujutru veći deo sremske strane grada bio je bez vode, dok je noć pre toga na periferiji Novog Sada i u visokim zgradama bez hidropaka takođe bilo restrikcija. 
  • Djomla

    25.06.2021 16:28
    Nije valjda
    Na 40+ stepeni potrosnja vode povecana.pa narode stvarno ste bezobrazni.
  • Spajdermen

    25.06.2021 16:28
    Rešenje
    Jednostavno je vrlo. Zalivati pijaćom vodom iz vodovoda je skupo i za Švajcarsku. Treba sniziti cenu vode za 20% za potrošnju do 4m3 po članu domaćinstva, a za potrošnju preko 4m3 podići za 200%. Biće niža potrošnja vode i više novca za proširenje kapaciteta vodovoda.
  • pera nevera

    25.06.2021 16:25
    21 vek
    Grad koji ima godišnji budžet od 300 miliona eura bi trebao da reši problem vodosnabdevanja .Šta ako Leta narednih godina budu toplija od ovog?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti