Sistem za prijavu za subvencije za nabavku bicikla preopterećen; NSBI: Integritet postupka očuvan

Gradska uprava za zaštitu životne sredine objavila je da je došlo do preopterećenja sistema zbog velike zainteresovanosti.
Sistem za prijavu za subvencije za nabavku bicikla preopterećen; NSBI: Integritet postupka očuvan
Foto: 021.rs
 
Kako su objavili na svom sajtu, zbog velikog interesovanja je u prvom minutu više od 6.000 Novosađana pokrenulo aplikaciju za prijavu podrške za nabavku bicikla, zbog čega je došlo do preopterećenja.
 
Kako su naveli, zbog toga su prijave sporije obrađivane.
 
Nažalost, veliko interesovanje Novosađana poremetilo je rad servisa i prijave su počele da se evidentiraju nešto kasnije u odnosu na planirano, navodi Novosadska biciklistička inicijativa. 
 
Veliki broj zahteva uticao na rad sistema
 
"Elektronskom servisu za prijavu u prvom minutu upućen je velik broj zahteva, što je uticalo na rad različitih delova sistema. Prema rečima programera, baza (u koju se skladište prijave) je zbog nemogućnosti tolike obrade vrlo rano ostala isključena, a "rezervna putanja" nije bila podešena da prima ove podatke", saopštavaju iz NSBI.
 
Rezultat toga koji su mnogi videli su greške ili dugo "okretanje" prijave. Programeri su radili na popravci "uživo" (kako bi osposobili servis), a paralelno su trajale konsultacije sa gradom kako bi se pojasnila priroda problema i dobile instrukcije u pogledu nastavka prijave. 
 
"Ovom prilikom važno je napomenuti da uprkos kasnijem početku rada prijave, u bazi podataka se nalaze isključivo prijave koje su unete putem forme i koje su dobile redni broj, pa smatramo da je integritet samog postupka uprkos kašnjenju, očuvan, a da baza nije kompromitovana. Rad servisa normalizovan je do 13 časova", ističu u saopštenju.
 
Odluka tima je i da se prilikom podnošenja finalnog izveštaja Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine, pored uobičajenog narativnog i finansijskog izveštaja, podnese i poseban tehnički izveštaj o situaciji sa kojom smo se susreli, kako bi svako stručno lice moglo da ga prouči i da svoj sud o njemu. Celokupna dokumentacija biće dostupna na internet stranici "Novosadske biciklističke inicijative".
 
NSBI prihvata odgovornost
 
Novosadska biciklistička inicijativa u potpunosti prihvata odgovornost za neugodnost koju su naši sugrađani ovom prilikom iskusili.
 
"U desetogodišnjem radu smo davali uvek sve od sebe da radimo kvalitetno i transparentno i pokazali smo da i kada ne uradimo sve savršeno, učimo iz svojih grešaka i razvijamo sebe i okruženje. Nadamo se da će naši sugrađani imati u vidu i da je u pitanju pionirski poduhvat u Srbiji, pripremljen za kratko vreme i da će nam pružiti priliku da popravimo ovo iskustvo kroz druge aktivnosti koje slede", saopštavaju. 
 
Prijave Novosađana za 10.000 pomoći za kupovinu novog bicikla počele su danas, tačno u podne.
  • Vlada

    27.06.2021 10:41
    Neće. Zato što su i po subvencionisanim cenama ti bicikli u prodavnicama daleko skuplji nego što možeš naći u oglasima i na Najlonu.
  • Detelinarac

    26.06.2021 11:44
    Necu bajs, hocu novu izolaciju i prozore!!!
  • Komsha

    26.06.2021 11:22
    Uzas...
    Zasto sve kod nas mora da bude namesteno...
    Stvarno sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.