"Ako dugo gledaš u ponor" najbolja predstava 66. Sterijinog pozorja

Za najbolju predstavu 66. Sterijinog pozorja proglašena je predstava "Ako dugo gledaš u ponor", Regionalnog pozorišta Novi Pazar, inspirisana romanom Enesa Halilovića, u režiji Zlatka Pakovića.
Za istu predstavu nagrađeni su reditelj Zlatko Paković (Specijalna Sterijina za režiju), glumac Rifat Rifatović i kompozitor Božidar Obradinović.
 
Žiri u kojem su bili rediteljka Snežana Trišić, glumica Nataša Tapušković, pisac Davor Špišić, scenograf Darko Nedeljković i direktor Pozorišta mladih Mihajlo Nestorović odlučili su da je najbolja predstva 66. Sterijinog pozorja - izuzetna "Ako dugo gledaš u ponor" u režiji Zlatka Pakovića i izvođenju fascinantnih glumaca Regionalnog pozorišta Novi Pazar, koja je inspirisana istoimenim remek delom Enesa Halilovića. Intervju sa rediteljem pobedničke predstave možete pročitati OVDE.
 
Žiri je podelio i ostale Sterijine nagrade i to ovako:
 
Sterijina nagrada za tekst savremene drame pripala je Olgi Dimitrijević za predstavu "Radio Šabac", u izvođenju Šabačkog pozorišta.
 
Nagradu za režiju, žiri je dodelio Milanu Neškoviću za predstavu "Kus petlić", Narodnog pozorišta Subotica.
 
Dobitnici Sterijine nagrada za glumačko ostvarenje su: Minja Peković i Srđan Sekulić za uloge u predstavi "Kus petlić", Rifat Rifatović za ulogu u predstavi "Ako dugo gledaš u ponor" i Boris Kučov za ulogu u predstavi "Vitezovi lake male", pozorišta "Deže Kostolanji".
 
Nagradu za dramatizaciju dobio je Kokan Mladenović za "Šindlerov lift", prema istoimenom romanu Darka Cvijetića, u izvođenju Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.
 
Za scenografsko ostvarenje nagrađena je Adisa Vatreš Selimović za "Šindlerov lift", za kostim - Biljana Grgur za predstavu "Kus petlić", za originalnu scensku muziku - Božidar Obradinović za "Ako dugo gledaš u ponor", za koreografiju – Timea Filep za "Vitezove lake male", a za scenski govor – Saša Latinović za predstavu "Kus petlić".
 
Sterijine nagrade za najbolje mlade glumce dobili su Anđela Marić za ulogu u predstavi "Ako dugo gledaš u ponor" i Miloš Lazić za ulogu u predstavi "Kus petlić".
 
Specijalna Sterijina nagrada za režiju dodeljena je Zlatku Pakoviću za predstavu "Ako dugo gledaš u ponor".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti