Glumica Anđela Marić: Zbog Sterijine nagrade odložila venčanje i krenula za Novi Sad

Njena igra lomila je sve u čoveku: zablude, predrasude, podozrivost, lomila je zver u čoveku i istovremeno budila ljudsko biće u njemu.
Glumica Anđela Marić, koja je briljirala na 66. Sterijinom pozorju u predstavi "Ako dugo gledaš u ponor" i za koju je dobila svoju prvu Sterijinu u životu - Sterijinu nagradu za mladog glumca, trebalo je danas u 15 sati da se venča u Novom Pazaru, ali je, saznavši za nagradu, odložila venčanje da bi stigla u Novi Sad i primila nagradu, saznaje 021.
 
Venčanje će biti sutra u Novom Pazaru, a za svaki slučaj, da ne bi bila runaway bride, sa njom u pratnji u Novi Sad stiže i njen budući suprug, potvrdila je Marić.
 
U izjavi za 021, govoreći o nagradi, ulozi tragetkinje Nejre koja je simbol svih žena danas i uvek, o tome s kakvim je osećajem došla pre neki dan na Pozorje, a s kojim dolazi danas kada prima nagradu, rekla je:
 
"Ne bih rekla da sam samo ja pobednica, pobednik je celo moje pozorište. Jako smo bili iznenađeni sinoć kada su nam javili za nagrade. Bili smo u autobusu, gostovali smo u Kraljevu i nismo mogli da verujemo svojim ušima. Ne bih nas nazvala autsajderima, jer mi se ipak 20 godina bavimo pozorištem, možda to jesmo za Pozorje na kojem smo prvi put. Imali smo malu tremu, ali publika je bila fenomenalna, ona nas je nosila i sve se zaboravi kad izađeš na scenu. Veoma sam uzbuđena i zahvalna za nagradu. 
 
Što se tiče moje Nejre, to je uloga koju svaka glumica priželjkuje da dobije, i dobije je jednom u životu. Ona dolazi u trenutku kada isplivavaju razna nasilja nad ženama kod nas. Zapravo, svi smo mi Nejra, svaka od nas doživela je neki vid nasilja, borila se protiv njega. Mi smo ga na probama iznova duboko i bolno preživljavali rekonstruišući ga. Moja koleginica Lemana Binjoš govorila je stalno da je to kao da vas neko konstantno udara po bubrezima. Kontantan bol".
 
Anđela Marić završila je glumu na novopazarskom Internacionalnom Univerzitetu, u klasi profesora Envera Petrovcija. Bila je pravo otkrovenje ovog Pozorja. Njena igra u predstavi u režiji Zlatka Pakovića, nešto je najčistije što je viđeno u poslednjih nekoliko godina na ovom festivalu. To kako je igrala Nejru, gotovo antičku tragetkinju, ostaće zapisano u sećanju sterijanskih gledalaca zauvek.
 
Njena posvećenost, koncentrisanost, suptilnost, predanost koje su se stapale u uzvišeno i katarzično, lomilo je sve u čoveku, sve njegove zablude, predrasude, kršilo zver u čoveku i istovremeno budilo ljudsko biće u njemu. 
 
Nagrada će glumici, kao i ostalim ovogodišnjim laureatima, biti uručena večeras na svečanosti zatvaranja u Srpskom narodnom pozorištu. 
  • Mina

    27.06.2021 20:59
    Dirljiva vest. Dirljiva predstava. Jedina svetla tačka festivala. Sve drugo bilo je, i unekoliko predstava iz Sarajeva, bilo je ispod svakog nivoa, na čelu sa tim da skoro niko nije nosio masku u krcatim salama, a delta mutacija samo što nije.
  • predivni

    26.06.2021 16:22
    su
    biki i ona i kolega rifat, cestitam im na nagradi i odlicnoj, katarzicnoj predstavi, kakva je uostalom i knjiga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti