FOTO: Najboljim novosadskim osnovcima i srednjoškolcima uručene Vidovdanske nagrade

Najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola, na tradicionalnoj manifestaciji kod Sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, uručene su Vidovdanske nagrade.
Nagrade su uručili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine grad Jelena Marinković Radomirović.
 
"Naša deca dokazuju zašto je Novi Sad poseban i zašto je Vidovdan zbog njihovih uspeha još svetiji i pobednički. Delimo gotovo 500 nagrada, a naši đaci osvojili su 371 prvo mesto na međunarodnim takmičenjima, na ponos svih nas. Godina iza nas je bila izazovna, niste imali redovnu nastavu, a prosveta je iznela veliki teret. Verujem da ćemo se, ako budemo odgovorni, brzo vratiti normalnom životu. Činimo sve, da vama i vašem znanju Novi Sad ne postane tesan, i to činimo čuvajući našu istoriju i tradiciju. Naš grad mora da se širi i razvija, a i ime mu kaže da je nov i nemamo pravo da ga konzerviramo", istakao je Vučević.
 
 
Učenici se nagrađuju za izuzetne rezultate ostvarene u toku jedne školske godine na republičkim i međunarodnim takmičenjima i smotrama u organizaciji Ministarstva prosvete ili Ministarstva sporta i omladine. 
 
 
Grad Novi Sad obezbedio je za Vidovdanske nagrade, za školsku 2020/2021. godinu, sredstva u iznosu od 11.700.000 dinara.
 
 
Pored toga u ovoj školskoj godini biće dodeljeno i devet Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstava, za šta je iz budžeta Grada izdvojeno 350.000 dinara. 
  • Moi

    29.06.2021 09:16
    Svaka cast deci koja su osvojila nagrade na takmicenjima!
    Ovako lepe vesti bi trebalo vise promovisati, mozda ce nam fokus na lepe stvari i uspehe pomoci da i sami budemo srecniji i uspesniji.

    U ovoj vesti apsolutno nije bitan SNS, ni Vucevic ni ko je podelio nagrade. Bitan je osecaj koji deca imaju sto je njihov rad i trud nagradjen i primecen... to im je stimulacija da i dalje rade i napreduju.
  • Dragan

    28.06.2021 13:52
    Ah
    Nećome vampira vida iz bajki,već Vuka Karađića realne osobe.Ajd diplome za Miki Maus praznika jer je stvarniji od vida.
  • samopromocija

    28.06.2021 11:59
    Još jedna samopromocija i zloupotreba dece od strane SNS režima.
    Uzgred, čemu taj naziv "vidovdansko"?
    Su svi ovi učenici vernici SPC-a?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti