FOTO: Kukasti krst na zgradi novosadske islamske zajednice

Nepoznati počinioci tokom protekle noći ili jutros iscrtali su nacistički simbol, kukasti krst, na zgradi sedišta Muftijstva novosadskog.
FOTO: Kukasti krst na zgradi novosadske islamske zajednice
Foto: 021.rs
Islamska zajednica Novi Sad ocenila je u svom saopštenju da ovo predstavlja svojevrsnu provokaciju i pretnju.
 
"Muslimani u Novom Sadu žive u jako dobrim i korektnim komšijskim odnosima sa većinskim stanovništvom, kao i ostalim manjinskim zajednicama", piše u saopštenju.
 
Oni su naglasili da očekuju od nadležnih organa hitnu reakciju.
 
"Očekujemo hitno pronalaženje vinovnika ovog sramnog čina i njihovo adekvatno kažnjavanje, što bi svakako ulilo sigurnost predstavnicima i pripadnicima muslimanske zajednice", zaključili su u saopštenju. 
 
 
Reporter 021.rs na licu mesta uverio se da je oko podne grafit i dalje bio na zgradi, kao i da je ispred zgrade bio parkiran policijski automobil.
 
Podsetimo, u poslednje vreme grafiti mržnje u Novom Sadu nisu retkost, a pojavljivali su se isti protiv migranata, jevrejske zajednice i drugih.
  • NS

    18.02.2022 21:42
    edukacija
    @ pannonian
    Možda bi bilo dobro da Vi, pre nego što održite predavanje, i to dugo o kukastom krstu i njegovom značenju, što je inače sasvim neumesno, jer njegov autor sasvim sigurno nije imao na umu hinduizam i njegove simbole, pa govorite o nečijem neznanju, poradite malo na svom obrazovanju, na pismenosti (nivo osnovne škole), šta se piše zajedno, a šta odvojeno, što niste baš savladali!
  • Trt

    28.06.2021 23:32
    @комша
    "Novi Sad bio prepun maloletničkih bandi" u prevodu hrpa balavaca se ložila da su lokalni junaci, zakuva se Telep protiv Detelinare, padnu tri šamara i dvaput motkom preko leđa i svi se razbeže. To se vidi i po imenima koje citiraš, kakvi žuti leptiri i pirgavi petlovi, kad dovoljno nadignete dreku pojavi se pandur ili besan komšija i use*e i jedne i druge od batina, pa tri meseca ne izlazite is kuće i sedite ivicom gu*ice. Sad se furaju priče kao da mi svi nismo živeli tu - ne znam da li preuveličavaš da delujete manje kao sprdnja ili da relativizuješ današnji kriminal, ali svakako je mnogo smešno.
  • dino badjo

    28.06.2021 16:58
    .
    Kada predsednik drzave poziva opoziciju da se tuku, sta ocekivati od nas obicnih gradjana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti