FOTO, VIDEO: Odmor pod suncobranom i na vrućem pesku - idete li na Štrand?

Na najvećoj gradskoj plaži Štrand oko podneva posetioci su uglavnom tražili mesto u hladu, jer je pravi izazov biti na pesku na temperaturi od 35 stepeni Celzijusa.
FOTO, VIDEO: Odmor pod suncobranom i na vrućem pesku - idete li na Štrand?
Foto: 021.rs
Reporter 021.rs se uverio da je visoka temperatura "namamila" Novosađane da posete dunavsku plažu i radnim danom. Mnogo njih je došlo automobilima, pa je prilično teško pronaći slobodno parking mesto.
 
Na prvi pogled, na plaži nije bila velika gužva, međutim, posetioci su se sakrili pod suncobrane, tražeći hladovinu u kojoj bi mogli da se odmore. I dok se pre gledalo gde će se na pesku postaviti peškir, sada se traži mesto na ležaljci kafića, u hladu ispod krošnje drveta ili ispod mosta. 
 
Bilo je i kupača u Dunavu, ali ne onoliko koliko zna da ih bude u ovo doba godine. Ipak, utorak je i još nije stigao jul, kada će školarci, srednjoškolci i studenti, te oni koji su uhvatili komad godišnjeg odmora, krenuti put Štranda.
 
 
Kako kažu zaposleni u kafićima, pod suncobranima su uglavnom mladi koji, uz piće ili dva, provedu nekoliko sati na plaži. Na pesku su, naravno, oni koji su došli da uhvate "dunavski" ten.
 
Roditelji su sa mališanima svoje mesto pronašli na travi, ispod krošnji drveća i ispod mosta, ali i kod igrališta. Stariji Novosađani, standardno, imaju svoja okupljališta među kabinama i na travi, gde se druže i igraju karte, šah...

Zaposleni u kafićima navode i da je prethodnih dana bila dobra poseta i da, ukoliko se sve nastavi ovim tokom, očekuju dobru godinu. 
 
Posetioci Štranda kažu da se nadaju da neće doći do ponovnog uvođenja mera i bujanja epidemije, te da će Štrand ostati mesto na kom mogu da se rashlade i odmaraju.
 
Ipak, postoji i nezadovoljstvo pojedinim stvarima. Deo prigovora ide i na preteranu ekspanziju kafića, koji su ligeštule spustili gotovo do reke, smanjujući prostor onima koji ne žele dodatno da plaćaju (piće) kako bi uživali na plaži. Uz to dolazi i ponekad preglasna muzika, koja neutrališe zvuk vozila sa mosta, ali isto tako onemogućava potpuni mir onih koji su na najposećenijoj novosadskoj plaži.
  • Sloba53

    12.10.2021 18:02
    Štand je još jedno mesto koje je oduzeto Novom Sadu i Novosađanima. Novosađanima je preostalo da potraže neko manje mesto , vojvođansko , a NS je preuzela nova "elita". I mi smo krivi za to kada nismo shvatili šta donosi "jogurt revolucuja". Antibirokratska !
  • miki

    01.07.2021 13:41
    bagra primitivna
    Ali najjači su mi ziljavi krkani i krkanke kad krenu s loptanjem-odbojkom preko glava ljudi koji leže i kuliraju, na delu peska do trave, jezivo.....ono prosto ne kontaju da smaraju i uznemiravaju miran svet, kao da loptu nisu u životu vid'li, ne razumem šta je lepo u tome loptati se preko nečije glave i biti tako primitivno spokojan pritom, zaista ne razumem....
  • Gramzi - Bagins

    01.07.2021 12:48
    Nisam išao na Štrand bar 15 - 20 godina i čisto sumnjam da ću ikada više, što zbog toga što su ugostiteljski objekti uzurpirali celu plažu, što zbog kretena koji se bacaju posvuda po vodi (jedan takav me zamalo ubio kad mi je aterirao na glavu), što zbog toga što mi sa sremske strane od tutnjanja "muzike" a la pneumatski čekić sa istog u sopstvenim dvorištima ne možemo ni da sedimo a kamo li da razgovaramo! Jedva čekam da se usvoji zakon o zaštiti od buke, ima da im šaljem komunalnu policiju triput dnevno, pa kome pre dosadi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti