Četvrti defibrilator u Spensu

Na Spensu je postavljen defibrilator, aparat koji služi za prvu pomoć onima koji imaju srčani napad.

Do sada su na javnim mestima u gradu postavljena tri takva aparata, a iz gradskog budžeta je kupljeno šest defibrilatora.

Upotrebom ovog aparata i za 60 procenata se povećava šansa za preživljavanje. Ekipe Zavoda za medicinsku pomoć će odlučiti gde će postaviti preostala dva aparata.

Do sada su defibrilatori postavljeni na Štrandu, u holu Železničke stanice i u Gradskoj kući.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Nenad Aracki kazao je da će defibrilatorom rukovati zaposleni u Spensu, koji su prošli obuku, kao što je slučaj i sa ustanovama u kojima su do sada postavljeni aparati.

"Novi Sad je prvi grad koji je počeo da postavlja defibrilatore, a cilj je da oni stoje na mestima gde je velika frekvencija ljudi i da se, ukoliko bude potrebno, pacijentima pruži masaža srčanog mišića", kazao je Aracki.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović je prilikom postavljanja defibrilatora rekao kako je iz gradskog budžeta izdvojeno milion dinara, a njihovim ostavljanjem se čini nešto veoma važno za zdravlje svih Novosađana.

Direktor Spensa Zvonimir Kaprocki kazao je da je obuku završilo trinaestoro zaposlenih, koji će organizovati dvadesetčetvoročasovna dežurstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.