FOTO: Futožani izolir trakom lepili ploče na spomeniku kako ne bi pale na decu koja se igraju

Mermerne ploče sa spomenika borcima poginulim u Narodnooslobodilačkoj borbi u Futogu zalepljene su izolir trakom kako ne bi pale na decu koja se igraju u njegovoj blizini.
FOTO: Futožani izolir trakom lepili ploče na spomeniku kako ne bi pale na decu koja se igraju
Foto: 021.rs
Sam spomenik, posvećen borcima NOB-a i žrtvama fašističkog terora, nalazi se u istom dvorištu gde je smešten i Kulturni centar "Mladost Futog", pozorište i izdvojeno odeljenje osnovne muzičke škole "Isidor Bajić". 
 
Samim tim, kako kaže Futožanin koji se obratio našoj redakciji, u ovom dvorištu, pa i u okolini samog spomenika veoma često se igraju deca.
 
Imajući u vidu da je, kako se i naš reporter uverio, jedna ploča sa spomenika već otpala, roditelji dece koja se igraju u samoj okolini spomenika odlučili su da druge "rasklimane" ploče zalepe izolir trakom.
 
 
Kako navodi naš sagovornik iz Futoga, roditelji su više puta kontaktirali nadležne, ali odgovora, niti bilo kakve inicijative nije bilo, pa su roditelji u želji da zaštite svoju decu preuzeli stvar u svoje ruke.
 
Takođe, nadležnima se obratila i redakcija 021.rs, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor da li će i kada spomenik biti rekonstruisan i obezbeđen tako da ne predstavlja opasnost po najmlađe Futožane.
  • Сремац

    01.07.2021 08:58
    Будалаштине
    Део футожана који раде ово "лепљење", праве циркус на свој рачун. Урадите нешто паметно из свог џепа - платите сами стручну санацију споменика. Где су бизМисмени, где су мајстори, где су патриоте..?Требало би бар мало да поцрвените од стида.
  • Bojan

    30.06.2021 20:52
    @svasta
    Pročitaj tekst.
  • svasta

    30.06.2021 16:10
    a zasto vam se deca uopste igraju po spomeniku?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti