Vodovod upozorava na nove restrikcije ako se ne smanji potrošnja

Vodovod je saopštio da će ukoliko se ne smanji potrošnja vode u Novom Sadu biti primorani da uvedu restrikcije vode, poput prošlonedeljnih kada je sremska strana grada celu noć bila bez vode.
Vodovod upozorava na nove restrikcije ako se ne smanji potrošnja
Foto: 021.rs
JKP "Vodovod i kanalizacija" navodi da merni instrumenti u Fabrici vode na Štrandu ponovo registruju povećanu potrošnju pijaće vode, pogotovo u individualnom tipu stanovanja.
 
"Tokom prethodnih dana, parametri za ovaj period godine bili su relativno uobičajeni, ali potrošnja je sinoć i danas naglo skočila. S obzirom na izuzetno pojačanu potrošnju koja se beleži tokom celog dana, bićemo opet primorani, ukoliko se ovakav trend utroška potrošnje nastavi da iznova primenimo restriktivne mere u skorijem periodu", navodi Vodovod. 
 
Oni podsećaju da je do sada restrikcija trajala samo jednu noć prošle sedmice, što je rezultiralo stabilno vodosnabdevanje svih ovih sedam dana.
 
Iz ovog gradskog preduzeća još jednom apeluju na Novosađane, pogotovo one koji žive i borave u individualnom tipu stanovanja na racionalnu potrošnju.
 
Vodovod ponavlja da su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, nenamenska, neodgovorna i neracionalna potrošnja vode za piće.
  • Trt

    03.07.2021 16:48
    @@vodonosa

    Evo sami se odaju hohštapleri kojima šurak iskopa bazen od 12 kvadrata pa se tripuju da su milioneri, a pune ga sa gradske slavine...
  • joca

    02.07.2021 12:31
    bice vode ako ...?
    Prvo neka gradska vlast isključi sve svoje članove sa vodovodne mreže koji godinama ne plaćaju vodu, napr. Veternik, Futog, Sajlovo, Kamenica, Ledinci, Bukovac, Kamenjar, Telep itd....
  • joooooj

    01.07.2021 21:37
    malo malo vatrogasne sirene
    samo još fali da nema vode

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti