Sve više zaraženih novim sojem korone u Izraelu

Izrael, svetski lider u vakcinaciji protiv koronavirusa, zabeležio je najviše novozaraženih u jednom danu za gotovo tri meseca, a tamošnje vlasti razmatraju i uvođenje novih ograničenja.
Sve više zaraženih novim sojem korone u Izraelu
Foto: Pixabay
Izraelske vlasti žure da vakcinišu decu od 12 do 15 godina i da uvedu oštrije restrikcije na putovanja na glavnom aerodromu u zemlji.
 
U proteklim mesecima u Izraelu su otvorene škole, firme, sale za proslave i ukinute skoro sve restrikcije pošto je vakcinisano oko 85 odsto odraslog stanovništva. Sada se međutim vide znaci upozorenja zbog pojave novog, zaraznijeg soja delta na koje bi mogle pažnju da obrate i druge zemlje.
 
Novi premijer Izraela Naftali Banet najavio je u utorak vakcinisanje hiljada tinejdžera do sredine jula. Iako je novo širenje zaraze zabrinjavajuće broj smrtnih slučajeva se nije povećao i u protekle dve nedelje preminula je samo jedna osoba od kovida-19. Benet je postavio takozvanog komesara za korona virus da upravlja dolascima na međunarodni aerodrom Ben Gurion kraj Tel Aviva. 
 
Ministarka unutrašnjih poslova Ajelet Šaked najavila je mogućnost zatvaranja aerodroma ako se trend zaražavanja pogorša. Pojedine grupe vakcinisanih turista počele su ulaze u zemlju još u maju, ali zbog rasta infekcija u poslednjih deset dana Izrael sada planira da eventualeno otvori vrata vakcinisanim turistima 1. avgusta.
 
Ove nedelje zabeležen je najveći broj imunizacije dece i ponovo je uvedena obaveza nošenja maski u zatvorenom prostoru. U Izraelu je 5,1 milion od ukupno 9,3 miliona stanovnika potpuno vakcinisan a još 400.000 ljudi primilo je najmanje jednu dozu.
  • braka

    01.07.2021 13:27
    Podatci
    Veoma površan i bez podataka članak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti