Britanska ambasadorka Šan Meklaud: Muzika jedne diplomatkinje

Britanska ambasada u Srbiji stigla je i u Novi Sad, na neko vreme. U Kulturnoj stanici Svilara otvorila je svoju pokretnu ambasadu, što je bio povod za razgovor sa britanskom ambasadorkom Šan Meklaud.
Britanska ambasadorka Šan Meklaud: Muzika jedne diplomatkinje
Foto: 021.rs
Britanska ambasada će tokom dva dana programa približiti svoj rad Novosađanima. Fokus stavlja na projekte koje realizuje uz podršku institucija, organizacija i pojedinaca iz Novog Sada, ali na odnose između Velike Britanije i Srbije.
 
Ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud tim povodom je specijalno za 021.rs birala muziku. Međutim, u razgovoru sa odgovornim urednikom portala 021.rs Zoranom Strikom, Meklaud je govorila i o svojoj diplomatskoj karijeri, odnosima Srbije i Velike Britanije, ali i poziciji Ujedinjenog Kraljevstva nakon izlaska iz Evropske unije, klimatskim promenama, kulturi i izazovima koji su pred nama.
 
Razgovor prati i kvalitetna muzika, koju je birala upravo ambasadorka Meklaud, pa tako između pitanja imate priliku da čujete sastave kao što su Beatles, Proclaimers, pa sve do klasičnih dela nastalih u Velikoj Britaniji. Kao gost ovog razgovora pojavljuje se i direktor British Council-a za Srbiju i Zapadni Balkan Piter Braun.
 
Intervju sa britanskom ambasadorkom moći ćete da pročitate u petak, na 021.rs.
 
  • Jovan

    02.07.2021 08:40
    Realno od svega mi je najtužnije što će ona posle službe u Srbiji da se vrati u Englesku ili Škotsku a ja ću celog života da ostanem ovde sa budalama i političarima.
  • Huan Sančez

    02.07.2021 04:45
    Rođaka
    Sledeći put je pitajte za brata Konora. Čovek je legenda. Znam ga lično već jaaako dugo.
  • .

    01.07.2021 21:32
    @Pera,
    Kada se drzava i vecina naroda upristoje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.