Izbori za četiri mesne zajednice raspisani za 1. avgust

Izbori za Savete mesnih zajednica Stari Ledinci, Budisava, Rumenka i Čenej raspisani su za 1.avgust, saznaje 021.rs.
Izbori za četiri mesne zajednice raspisani za 1. avgust
Foto: 021.rs

Izbore je 1. jula raspisala predsednica Skupština grada Jelena Marinković Radomirović i rešenje je objavljeno u Službenom listu grada.

Kako se navodi u odluci, predsednica Skupštine će 2. jula obrazovati komisije za sprovođenje izbora jer su članovima Saveta ovih mesnih zajednica prestali mandati pre isteka vremena na koji su izabrani podnošenjem ostavki.

Redovni izbori u ove četiri mesne zajednice u prigradskim naseljima trebalo je da budu krajem ove godine.
 
Izborne radnje počinju danas, 2. jula, a rok za podnošenje kandidata za članove Saveta je 26. jul u 15.30 časova. Kako bi se neko kandidovao potrebno je da sakupi 20 potpisa građana sa teritorije te mesne zajednice.
 

Podsetimo da su u Novom Sadu nedavno održani izbori za Savete 42 od 47 mesnih zajednica, tako da će sa ovim izborima za Stare Ledince, Budisavu, Rumenku i Čenej biti pokriveni svi saveti, sem Begeča gde su prethodni izbori bili 2019. godine i novi slede tek 2023.godine.

Na nedavno održavnim izborima kandidati SNS-a pobedili su skoro svuda jer u više od dvadeset mesnih zajednica nisu imali ni jednog protivkandidata. Ipak, u tri mesne zajednice na Limanima su kandidati nezavisnih građana uspeli da izbore pobedu, a u još tri saveta su ušli kao pojedinci. Kažimo i da opozicione stranke u Novom Sadu bojkotuju izbore za mesne zajednice zbog izbornih uslova koje smatraju nedemokratskim.

  • Hakunamatata

    03.07.2021 08:58
    @mucena
    Pa gde da nadjemo mi takvu vezu?
  • Mucena

    02.07.2021 23:26
    Ti
    @Hakunamatata
    Neko fotelju mz shvata mnogo bitnom i vaznom funkcijom, bitno je ko je veza izmedju grada i mz sve ostalo je manje vazno. Evo ja isao da kupim travu, cuo da je projekat za legalizaciju gotov, ali eto nije prosao Skupstinu pa jos ne mogu. Glup komentar do bola, nesto kada se projektuje, ne moze da se plati dok se ne sprovede u delo
  • Lolla

    02.07.2021 22:43
    U ponedeljak u svoju Mz i ne izlaziti dok ne dobijemo obrazac za sakupljanje potpisa. Inače oni su ih svojima već danas dali da bi za vikend prvi sakupili i predali ne znajući da su to mala mesta i da se ljudi znaju pa im zato ništa ne znače koji će biti po redu jer svi vidimo da se me radi ništa godinama osim pred izbore i zato menjamo sve od korena pa od mesne preko lokala i do parlamenta korak po korak. Niko naše probleme ne sluša a oni svoje džepove pune i otimaju društvene parcele samo
    Vidite ko je šta uknjižio na sebe u poslednek 4 god

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti