Deca iz BiH i Hrvatske na kampu u Novom Sadu, prijem u Pokrajini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas decu iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koja učestvuju na Letnjem kampu, koji se od 5. do 9. jula održava u Novom Sadu i Beogradu.
Kamp organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.
 
Poželevši im dobrodošlicu, Mirović je rekao da će tokom Letnjeg kampa imati priliku da posete brojne institucije i obiđu muzeje, spomenike kulture i turističke atrakcije, da saznaju više od svojoj istoriji i kulturi i da upoznaju sve lepote Vojvodine.
 
"Ovo je prilika da ostvarite kontakte sa svojim vršnjacima, da se družite i ponesete sa sobom najlepše uspomene", rekao je Mirović uručivši im prigodne poklone.
 
Tom prilikom Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada učinila konkretne stvari u cilju osnaživanja Srba koji žive u zemljama regiona.
 
"Nastavićemo da podržavamo sve krajeve u kojima ima srpskih porodica kako bi sva deca imala dobre uslove za što srećnije detinjstvo", kazao je predsednik Pokrajinske vlade.
 
Prijemu su prisustvovali i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo i poslanica Skupštine Srbije Sanja Lakić.
  • @Srba

    06.07.2021 09:17
    "Lepa naša deca"

    Gledamo istu sliku?
  • Babino unuče

    05.07.2021 16:05
    Hmhm
    Bilo bi lepo da pored ove dece nekada pozovete i srpsku decu iz Albanije, Rumunije i Mađarske. Tamo Srbi postoje odvajkada i naš jezik je u tim zemljama mnogostruko ugroženiji nego u Bih ili HR...
  • Srbo

    05.07.2021 13:46
    Naša deca
    Lepa naša deca,nek su živa i zdrava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti