FOTO: Radovi na Sajlovu, novi vrtić u radu od septembra naredne godine

Na Sajlovu su počeli radovi na gradnji vrtića, a nastavljeno je i asfaltiranje ulica.
U toku je izvođenje radova II i III faze na uređenju 25 ulica u naselјu Sajlovo i vrednost radova je 300,9 miliona dinara sa PDV-om. 
 
Do sada je uređeno 15 ulica, u toku je izvođenje radova u sedam ulica, a preostalo je još da se urade tri ulice. 
 
Takođe, počeli su i radovi na gradnji vrtića vredni oko 275 miliona dinara sa PDV koji izvodi grupa firmi koje predvodi "Montop pro".  
 
 
U saopštenju Gradske kuće se kaže da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima obišao radove na asfaltiranju Ulice Gornje Sajlovo br. 32, kao i na izgradnji vrtića PU "Radosno detinjstvo" u Ulici Sajlovo 37 ukupne površine od 1765,85 m2 i kapaciteta od 190 dece.
 
"Asfaltiramo još 25 ulica na Sajlovu, počinje izgradnja vrtića, izgrađena je i zgrada Mesne zajednice, možda najlepša u gradu. U njoj će biti smešteni i klub penzionera, pošta, apoteka i ambulanta, sve ono što je lјudima potrebno. Samo za vodovod, ove i prošle godine, investirali smo 150 miliona dinara, 440 miliona dinara uloženo je u asfaltiranje, a izgradnja objekta MZ koštala je 60 miliona dinara. U 2020. i 2021. godini, Grad je  milijardu dinara investirao u Sajlovo, a neke opštine u Vojvodini nemaju toliki ukupan budžet. Treba da radimo trotoare, atmosferske kanale, a gradićemo i osnovnu školu za koju je određena parcela i idemo u otkup tog zemlјišta. Sa Eparhijom bačkom dogovoreno je da između vrtića i zgrade MZ bude izgrađen objekat pravoslavnog hrama", naveo je Vučević. 
 
On je dodao da će se do kraja avgusta završiti svih 25 ulica, a vrtić će biti na raspolaganju od septembra 2022. godine. 
  • dođošš

    22.07.2021 13:26
    .......
    Za oce koji se pitaju kako mi preko reda.. pa lepo,sajlovo glasa 99,7% na izborima za Sns i to mora da se vrati.
  • rodjo

    06.07.2021 08:41
    vi
    bi sada sve od jednom preko reda da dobijete, koliko ima starijih naselja u gradu, pa jos nisu toliko komunalno opremljeni,a VI "juce" dosli i sad hocete sve,dobili ste stanove, putovnice,sahovnice,prodali onu krs tamo, i sad opet sve daj vama ! da li je u redu,naravno da nije
  • rodjo

    06.07.2021 07:08
    samo
    da pitam, kada ce biti zavrsen deciji vrtic u orahovoj na klisi,gradi se kao skadar na bojani,po mojoj proceni nece sigurno ove godine biti useljiv, obecano je krajem prosle godine,a mi polako zatvaramo i ovu godinu ! ne moze za sve biti korona kriva,investitori po gradu napravise desetine zgrada , ljudi se uselise, a vrtic nas, kada ce ? molim 021 da ispita ovu situaciju, hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti