Potpisani duks Novaka Đokovića na aukciji za malog Boška

Jedan potpisani duks Novaka Đokovića našao se na humanitarnoj aukciji za šestomesečnog Novosađanina Boška Gugletu.
"Duks je lični poklon i suvenir potpisan pre nešto manje od desetak godina, kada je radio restoran Novak u Novom Sadu“, kaže za portal Nova.rs žena koja je htela da ostane anonimna, ali želi da pomogne u prikupljanju novca za malog Boška. 
 
Link za aukciju je dostupan ovde.
 
 
Boško je rođen 14.1.2021. godine u Novom Sadu. Trudnoća i porođaj su protekli uredno. Kada je imao tri meseca, njegovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Iako je slaba pokretljivost bila prisutna od samog rođenja, ona je uvek bila pravdana time da se deca razlikuju - neka su živahnija, a neka mirnija.
 
Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se pribojavali. Bošku je dijagnostifikovana spinalna mišićna atrofija. Reč je o neuromišićnoj bolesti koja je teška i progresivna i može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.
 
Sa svoja četiri meseca života, Boško počinje svoju borbu za život. Prvi korak u njegovom lečenju predstavlja lek Spinraza koji bi trebalo da uspori progres ove opake bolesti. Lek je dostupan u Srbiji, i trebalo bi da Boško uskoro primi prvu dozu. 
 
Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj borbe njegovih roditelja jeste genska terapija Zolgensma. Ova savremena terapija, odobrena pre nekoliko godina, trenutno je najskuplja na svetu. 
 
Za ovaj vid lečenja potrebno je 294 miliona dinara. Sredstva su, između ostalog, potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate kao i za putne troškove i smeštaj.
 
  • S

    06.07.2021 13:36
    Bravo
    Gospodja je bas draga i zasluzila je svu srecu ovog sveta.Nadam se da ce biti kupaca za Duks.Bosku zelim ozdravljenje, da uziva u detinjstvu,a posle da ga zenimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti