Radosno detinjstvo: Kritike upisa u vrtiće maliciozne i politički motivisane

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" oglasila se povodom saopštenja Stranke slobode i pravde u kom se navodi da je "upis dece u vrtiće leglo korupcije".
Radosno detinjstvo: Kritike upisa u vrtiće maliciozne i politički motivisane
Foto: 021.rs
Kako piše u saopštenju PU, ovi navodi su "u celosti netačni, paušalni, maliciozni i očigledno politički motivisani sa ciljem obmane javnosti, sve kako bi se najveća predškolska ustanova u Srbiji i njen osnivač Grad Novi Sad predstavili u najblaže rečeno lošem svetlu".
 
Autori saopštenja, smatraju u PU, "paušalno i bez ikakvih dokaza" optužuju rukovodstvo Ustanove.
 
"Naime, Predškolsku ustanovu 'Radosno detinjstvo' Novi Sad trenutno pohađa više od 16.000 dece koja su raspoređena u 73 objekta-vrtića na teritoriji Grada Novog Sada", ističu u ovoj ustanovi.
 
Napominju da je do 2014. godine u PU "Radosno detinjstvo" bilo formirano 619 grupa. Danas, taj broj iznosi 690 grupa, a od septembra 2021. godine biće formirano 708 grupa. Dodaju i da su otvoreni, dograđeni i adaptirani novi vrtići, te da se u narednom periodu planirana izgradnja vrtića na Sajlovu, u Adicama i Veterniku. Zaposleni su, tvrde, i novi kadrovi. Ističu i da je od početka 2020. godine, boravak dece u vrtićima besplatan. 
 
"Shodno napred navedenim činjenicama koje su opštepoznate, a poslovanje ustanove javno i transparentno, jasno je da je prioritet i cilj Osnivača i rukovodstva Ustanove da smanji liste čekanja, proširi kapacitete kako bi bilo mesta za svu decu čiji roditelji apliciraju za mesto u vrtiću", objašnjavaju u saopštenju.
 
Navode da se deca iz državnih vrtića "eliminišu" i da "ljudi bliski vlasti manipulišu, koriste nevolje porodice i uzimaju novac za naknadno ubacivanje dece", ocenjuju kao potpuno netačne. 
 
"Imajući u vidu navedeno, sporni tekst je u celosti netačan, a motivi za njegovo objavljivanje sigurno ne leže u nameri da se poboljša i unapredi rad ustanove i boravak dece u vrtićima", zaključuje se u saopštenju "Radosnog detinjstva".
 
Stranka slobode i pravde saopštila je juče da je "upis mališana u vrtiće godinama prate nepravedne odluke", na šta im je Srpska napredna stranka odgovorila da ne lažu, te da dostave dokaze nadležnima.
  • Roditelj

    06.07.2021 17:00
    Rezultati konkursa
    Rezultati konkursa su na sajtu ustanove koji je u raspadu, pa pretpostavljam da ih 95% roditelja ne moze naci. A sve je tako transparentno kod nas da je to samo za pozeleti.
  • Začuđeni

    06.07.2021 14:07
    niko ništa nije video
    Skoro svako poznaje nekog da je upisao dete u vrtić mimo konkursa i poznaje nekog ko je izvisio na konkursu a da je ispunjavao sve uslove, Šta to onda treba da znači nama običnim građanima politički ne opredeljenim?
  • Muni

    06.07.2021 12:57
    Ako nema nepravilnosti zašto deca oba zaposlena roditelja ostaju bez mesta, a neka se upisuju iako jedan roditelj ne radi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti