U toku radovi na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu, nadležni zadovoljni

Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži nove kovid bolnice na Mišeluku skoro su završeni, a u toku su i radovi na iskopima i postavljanje tucanika u pojedinim oblastima oko objekta.
Uređenje saobraćajnih površina i opremanje lokacije počelo je 29. aprila i teče planiranom dinamikom, poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
 
Kapacitet bolnice biće oko 600 kreveta, od kojih će 400 biti namenjeno za pacijente na poluintenzivnoj nezi i oko 200 kreveta za najteže pacijente, odnosno za one kojima je potrebna intenzivna nega, podsećaju u upravi. Nakon epidemije će kovid bolnica postati gradska bolnica.
 
"Izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu buduće bolnice obuhvata izgradnju vodovodne mreže, fekalne kanalizacije, atmosferske kanalizacije, saobraćajnih površina (kolovoza, pešačkih i biciklističkih staza), javnog osvetljenja, urbanog mobilijara, postavljanje jarbola i hortikulturno uređenje", navode u gradskoj upravi.
 
Iz budžeta Grada Novog Sada je za ovaj posao izdvojeno 249,8 miliona dinara, a rok za izvođenje radova je 115 kalendarskih dana.
  • katastar

    13.07.2021 14:08
    @Vl. Parcele
    Bolnica se gradi delom na parcelama u vlasnistvu privatnih lica, sto je lako proverljivo na stranicama katastra.
  • Ns 49

    06.07.2021 18:42
    Gradi se baš brzo. Da je svugde tako gde bi nam bio kraj.
  • Mia

    06.07.2021 18:24
    Mišeluk - loša lokacija!
    Taksi vožnja od Železničke stanice do Kovid (buduće gradske) bolnice košta 600 dinara. Znači, za jedan odlazak u bolnicu treba 1200 dinara. Oni čije zdravstveno stanje zahteva operaciju - treba da prođu dijagnistku (minimum 6 odlazaka na dijagnostičke preglede i po rezultate), zatim pregled kod hirurga, pa prikupljanje ostalih rezultata (koje je procedura dodatno traži), pa odlazak kod anesteziologa, pa ponovo odlazak kod hirurga sa svim tim rezultatima i mišljenjima. Posle operacije, jednom nedeljno se odlazi na pregled kod hirurga a ako je došlo do komplikacija i rana se upalila, odlazi se na preglede kod hirurga jednom nedeljno čak mesec i po dana. I više. Znači, trebalo bi pripremiti više 20.000 dinara za taksi. Pacijenti koji prolaze ovu proceduru - suviše su oselljivi za vožnju autobusom (pogotovo posle operacije), takođe, nakon operacije (zbog rane) i do potpunog oporavka ne mogu da voze (po preporuci hirurga). Na rođake i prijatelje za prevoz se može samo povremeno osloniti, jer ljudi rade i njihovi poslodavci ne trpe izostanke. Tako da je taksi jedino rešenje. Znači ko ima za taksi, moći će da se leči, a ostali.. U suštini, Gradsku vlast to baš i ne interesuje, jedino im je bitno da otvore nove lokacije za gradnju na Mišeluku, to im je jedini interes, a za pacijente -koga briga..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti