FOTO: Konačno se bliži kraju rekonstrukcija Doma zdravlja na Limanu, kupuje se nameštaj

Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja na Limanu, čiji je prvobitni rok za završetak već probijen, polako se privode kraju, a raspisana je i nabavka nameštaja.
FOTO: Konačno se bliži kraju rekonstrukcija Doma zdravlja na Limanu, kupuje se nameštaj
Foto: 021.rs
Dom zdravlja "Novi Sad" planira da utroši 41.666.667 dinara bez PDV-a za kupovinu ormana, stolova, stolica i druge opreme, a rok za dostavljanje ponuda je 30. jul.
 
Prema poslednjim najavama radovi na rekonstrukciji bi trebalo da budu gotovi tokom jula. Iako nema preciznog datuma, kako se može videti na licu mesta, građevinski radovi su uglavnom završeni. Ukoliko nabavka prođe bez problema, odnosno ponavljanja tendera, Limanci bi u avgustu ili septembru, posle gotovo 500 dana, ponovo mogli da koriste svoju ambulantu.
 
Što se same nabavke nameštaja tiče, iz konkursne dokumentacije, u koju je 021.rs imao uvid, može se videti kakav nameštaj Dom zdravlja planira da kupi, jer su prikazane fotografije.
 
Iako je ranije bilo problema sa sličnim nabavkama u kojima su date precizne specifikacije i izgled proizvoda, zbog navodnog isključivanja konkurencije, u dokumentaciji Doma zdravlja je uz objašnjenje kakve se karakteristike nameštaja traže dodato i "ili odgovarajuće".
 
Ova ustanova nabavlja više od 200 stolova različitih dimenzija, preko 140 fiokara, više od 300 različitih ormana, kao i više od 250 garderoberskih ormarića. Tu je i preko 680 različitih stolica, odnosno 400 komada ostalog nameštaja i opreme.
 
Kupuju se i trpezarijski stolovi, bočni elementi za stolove, maske koje se postavljaju ispred stolova, police, komode, stolići, klupe, povijalice za bebe, zidne vešalice, informativne table koje se kače pored vrata i drugo.

U okviru nabavke za opremanje ambulante Liman se traži i montaža 1.140 raznih oznaka, kao i završno čiščenje prostorija u površini većoj od 9.200 kvadratnih metara. 
 
Rekonstrukcija Doma zdravlja na Limanu je počela u februaru 2020. godine, a vrednost radova je 826 miliona dinara. Rok za završetak radova je bio 400 dana.
  • Misko-NS

    07.07.2021 07:16
    klupe
    drvene zelene klupe u cekaonicama su samo prelakirane, do sledece rekonstrukcije, zivi bili pa videli ...
  • UBPOK

    07.07.2021 07:14
    mere
    Da li je neko dobio viknedicu na Kamenjaru?!
  • Do100jan

    07.07.2021 00:10
    Medecina
    Koliko je novca uloženo, i koliko će još da košta, bolje da su svakom novosađaninu uplatili po 100 eur na karticu za privatno lečenje, jeftinije bi bilo.
    7 mil.... cccccc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti