Ponedeljak, opet. Pogledajte šta vas očekuje u danu pred vama

Ponedeljak ante portas - još jedan početak radne nedelje je pred nama.
Ponedeljak, opet. Pogledajte šta vas očekuje u danu pred vama
Foto: 021.rs
Dok posetioci Exita budu konsolidovali poslednje atome snage da se vrate u apartman ili kamp, vi ćete kretati na posao. Šta je tu je.
 
Nekada smo i sami umeli da budemo ti "exitaši", gledajući ljude u autobusu dok idu na posao, a mi čekamo prijatelje koji su preumorni od istraživanja bina. Što bi rekao Dilan - Times they are a-changin'.
 
Toplo, ali biće toplije
 
Ponedeljak nam donosi vrućinu i priprema nas na ono što nas očekuje u utorak. Kada krenete na posao, oko sedam ujutru, biće i prijatno - 24 stepena Celzijusa. Dva sata kasnije temperatura će biti oko 30 stepeni i gledaćete u kom hladu da ostavite automobil, ali hlada nešto baš i nema.
 
Sunce će upeći oko podneva, kada će biti 34 stepena Celzijusa i najviši indeks UV zračenja, tako da, ako ste na Štrandu ili bazenu, nemojte da rizikujete opekotine na telu i jogurt na sebi umesto u sebi.
 
Meteorolozi najavljuju maksimalnu dnevnu temperaturu od 35 stepeni Celzijusa, ali će nju ispratiti i "umereno oblačna situacija" na nebu iznad nas. 
 
Kada se budete vraćali s posla, ukoliko su vam kola ostala na suncu, znate i sami da vas očekuje "pakao". Ukoliko imate mogućnost, prekrijte "šoferku" nečim kako se ne bi potpuno "upekla". 
 
Večernja temperatura će biti prijatna za šetnju i ne baš prijatna za spavanje - oko 30 stepeni Celzijusa.
 
Šta još da znate?
 
Svakodnevno se dešavaju neke havarije, a da biste na vreme bili informisani o čemu se radi, budite uz 021.rs. Isto tako, da biste izbegli jutarnju gužvu i dobili informacije gde se nalaze patrole, gde je bio neki udes i koju ulicu da izbegnete, budite uz Radio 021 i Copeta.
 
Novosadska toplana najavila je da će u ponedeljak, 12. jula, Liman III i IV biti bez tople vode. Razlog nestanku tople vode su radovi na reviziji transformatorskih stanica "Jug 1" i "Jug 2".
 
Zar ste se i pitali da li će biti isključenja struje? Biće, naravno. Bez struje u jednom delu dana biće Bulevar patrijarh Pavla, Koste Abraševića, Neimarova, te pojedine ulice na Čeneju i u Kovilju. Detaljnije informacije su na OVOM LINKU.
 
Saobraćaj na raskrsnici ulica Pavla Papa i Gajeve biće privremeno obustavljen zbog rekonstrukcije vrelovoda. U toku prve faze radova, čiji je završetak planiran za 27. jul, saobraćaj će biti obustavljen, a završetak radova na kompletnoj rekonstrukciji vrelovoda i priključaja u Gajevoj ulici planiran je za 7. septembar ove godine.
 
Na Bulevaru patrijarha Pavla, kod raskrsnice sa Ulicom Feješ Klare i dalje traju radovi, a ovog puta su se premestili u suprotnu traku, pa građani mogu da očekuju gužve prilikom povratka s posla kući na Telep, Novo naselje, Adice ili neki drugi deo grada.
 
Šta raditi, kuda ići?
 
Možda ćete posle radnog poželeti da odmorite i ne ide nikuda iz svog klimatizovanog doma. I to je skroz okej, provedite slobodno uz porodicu, neku seriju ("Mad Men" na primer), uveče se informišite o tome šta vaš očekuje sutradan i to je to - spremni ste.
 
Ako vam se pak negde "cunja", evo nekoliko predloga. Exit je gotov tako da od toga ništa, ali to ne znači da ne možete da se prošetate Petrovaradinskom tvrđavom i uživate u pogledu na grad.
 
U Crnoj kući je ovog ponedeljka pripremljena slušaonica, a sluša se muzičarka sa indi scene - Kortni Barnet. Događaj počinje u 20:30 časova.
 
Biće prilike i za film, i to za velikog Andreja Tarkovskog. U Zenitu će se, sa početkom u 20 sati, prikazati "Ivanovo detinjstvo". 
 
A ako vam je potreban film sa nešto više akcije, onda možete da zađete u Marvelov univerzum gde vas čeka "Crna udovica". Film se prikazuje u bioskopu Kulturnog centra Novog Sada, sa početkom u 18:30 časova.
 
Još samo ovo, ako može
 
Trudimo se da vam konstantno donosimo nešto novo i kvalitetno. U poslednjih godinu dana na 021.rs možete da pronađete mnoge nove sadržaje, a najnoviji je newsletter. Ukoliko želite da vam svake nedelje ujutru stiže pregled najvažnijih tema koje smo obradili u proteklih sedam dana, uz preporuke šta još da čitate i šta da poslušate, onda ukucajte vašu mejl adresu u formularu ispod:
 
Prijavite se na newsletter

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti