FOTO: Kontroliše se nošenje maski u autobusima, fotografije pokazuju da ima "odmetnika"

Mera obaveznog nošenja maski u vozilima javnog prevoza je još uvek na snazi na teritoriji Novog Sada. Ipak, postoje i pojedinci koji ovo ne poštuju.
FOTO: Kontroliše se nošenje maski u autobusima, fotografije pokazuju da ima "odmetnika"
Foto: 021.rs (Sanja Kosović)
U proteklom periodu, nekoliko čitalaca se portalu 021.rs požalilo kako u autobusima, uprkos gužvama, postoje putnici koji ne nose maske. 
 
Nasuprot tome, u Gradskoj upravi navode da su kontrole redovne i da veća kršenja mera nisu zabeležena.
 
"Dosadašnjim kontrolama uočeno je da svi vozači autobusa i putnici nose zaštitne maske i nisu uočene nepravilnosti. Bila je nekolicina putnika koji maske nisu nosili u skladu sa propisima, maske nisu prekrivale nos, ali su oni usmeno upozoreni", poručuju u Kabinetu gradonačelnika za 021.rs.
 
 
Kako navode, u proteklom periodu nadležni su u više navrata dobijali informacije da putnici ne poštuju obavezu nošenja maski u autobusima.
 
"Naknadnim uvidom smo konstatovali da se radilo o sporadičnim pojavama. Svesni smo da zbog ostalih inspekcijskih poslova i brojnosti inspektora ne možemo biti prisutni u svakom trenutku u svim autobusima", objašnjavaju nadležni.
 
Plan kontrole nošenja maski u javnom prevozu na teritoriji Novog Sada se sačinjava na nedeljnom nivou.
 
"U planu su za svaki dan u nedelji navedene lokacije na autobuskim stajalištima gde će se izvršiti kontrole, odnosno kada autobusi stoje i u toku prevoza putnika, gde se vrši uvid, na licu mesta, da li vozači i putnici nose zaštitne maske, nakon čega se sačinjavaju izveštaji o sprevedenoj kontroli", dodaju za 021.rs.
 
 
Neposrednu kontrolu nošenja maski bi trebalo da pri ulazu putnika u autobuse obavljaju i vozači JGSP Novi Sad. Osim vozača, u autobuse bi trebalo da ulaze i posebni kontrolori za nošenje zaštitnih maski. JGSP Novi Sad je svojim internim pravilnicima utvrdio kazne za njihove radnike koji ne poštuju protivepidemijske mere.

Teme

maske
  • Mirjana Semiz

    20.10.2021 21:33
    Maske
    Juce u busu 4-5 putnika i niko masku ne nosi,cak ni vozac. Na stanici ulaze jedan u civilu i policajac,vozac brzo stavlja masku jer vjerovatno zna da je kontrola. Dupli autobus sa 4 -5 putnika i prilaze mi kcerki traze dokument i kazu kazna stize na kucnu adresu 5000, ako platis u roku 8 dana onda je 2500 . Dok je njoj ocitavao licnu ostali 3-4 je culo o cemu se radi i stavili masku. Ima zeleni sertifikat al boze sta ti on znaci i predstavlja. Kazna ti kuca na vrata. Uzas
  • G pen

    18.07.2021 10:43
    Vlado, Purger je od onih sto je za vojsku ali da ne nosi gas masku. Zamisli velikog srBina koji kenja o ratovima i da mora da nosi gas masku a tesko mu je da nosi papirnatu. PatriJote i veliki srBi su jedni veliki foliranti, evo vam dokaz.
  • youj

    15.07.2021 09:56
    @Frajla
    13.07.2021 • 18:20
    "Svakim danom ih sve manje ljudi nosi..."


    a sta to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti