Policija demantuje Narodnu stranku da niko nije odgovarao za demoliranje Gradske kuće

Novosadska policija demantovala je tvrdnju Narodne stranke da posle, kako navode, "demoliranja Gradske kuće" u Novom Sadu, pre godinu dana, niko nije odgovarao za "vandalizam".
Policija demantuje Narodnu stranku da niko nije odgovarao za demoliranje Gradske kuće
Foto: 021.rs
Nakon neprijavljenog skupa, 8. jula 2020. godine na Trgu slobode, na kojem su neki od okupljenih građana kamenicama oštetili Gradsku kuću, policija je u službene prostorije dovela 52 osobe, od kojih je 42 zadržano i procesuirano, kažu u policiji.
 
Kako napominju, od ukupno sedam osoba, koliko je, u skraćenom postupku, sprovedeno u Osnovni sud u Novom Sadu, protiv četvoro su podnete krivične prijave zbog sumnje da su učinili krivično delo nasilničko ponašanje, jedna osoba je osumnjičena za izazivanje opšte opasnosti, a dve za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
 
Prekršajnom sudu u Novom Sadu sprovedeno je 36 osoba, od kojih je protiv 35 podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su učinili prekršaj nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, dok se jedna osoba tereti za vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.
 
"Još jednom molimo političke partije da se uzdrže od iznošenja netačnih informacija u javnost i ne zloupotrebljavaju policiju u dnevnopolitičke svrhe", navodi se u policijskom sopštenju.
 
Sutra je tačno godinu dana otkako je demolirana Gradska kuća na julskim protestima, a omladina novosadske Narodne stranke najavila je performans ispred ulaza PU Novi Sad (ugao Kraljevića Marka i Kralja Petra I) u 11 časova. Kako navode, tema je godišnjica demoliranja Gradske kuće i činjenica da do danas niko nije odgovarao za taj vandalizam.
  • blumun

    16.07.2021 09:51
    tako
    Lažovi bili,lažovi ostali a šta očekivati od stranke Bore solunca.
  • Z13

    15.07.2021 20:35
    Organizovana i poslušna
    Ma brza je i delotvorna policija kako kada i kako u vezi koga. Osim toga uvek sluša naređenja odozgo. Znači blago narodu s njom.
  • Cane

    15.07.2021 18:20
    Glavni vandali sede u gradskoj kući !!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.