Zaev s direktorom Egzita i američkim sportistima želi da ulaže u medicinski kanabis

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, razgovarao je s direktorom festivala "Egzit" i trojicom američkih profesionalnih sportista o mogućnostima ulaganja u industriju medicinskog kanabisa.
Zaev je primio direktora "Egzita" Dušana Kovačevića i goste iz SAD, sportiste američkog fudbala Lensa Brigsa, Turka Mekbrajda i Donija Koldvela "uspešne proizvođače medicinskog kanabisa u SAD".
 
"Pošto su prethodno analizirali mogućnosti za investicije u neke druge svetske regione, gosti su na sastanku istakli da prednosti u industiji medicinskog kanabisa Severnu Makedoniju čini zemljom od posebnog interesa za ovu delatnost", navodi se u saopštenju.
 
Premijer Zaev je predstavio mogućnosti za otvaranje fabrika za preradu medicinskog kanabisa u Severnoj Makedoniji, a investitori su predstavili iskustva s najnaprednijom tehnologijom i znanje koje već koriste u svojim pogonima za uzgajanje te biljke u SAD.
 
Na sastanku Zaeva s direktorom "Egzita" i američkim biznismenima "bilo je reči i o izazovima sa kojima se suočava muzička i invent indistrija u toku pandemije kovida, pri čemu su razmotrili mogućnost za organizaciju fesitivalskih aktivnosti 'Egzita' i u Severnoj Makedoniji", piše u saopštenju.
  • ako me razumete

    16.07.2021 10:08
    taman imaju i plasman obezbedjen

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti