U Banjaluci sutra prikupljanje pomoći za lečenje malog Novosađanina Boška

Humanitarni bazar za prikupljanje pomoći za malog Boška Gugletu, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan i za čije je lečenje potrebno 2,5 miliona evra, biće održan sutra u Banja Luci.
"Saosećajući se sa građanima Srbije koji mesecima unazad skupljaju novac za lečenje dece koja boluju od ove teške bolesti, pridružili smo se ovoj aktivnosti, a sve donacije koje smo prikupili moći će da se kupe po simboličnim cenama", navede organizatori okupljeni u neformalnoj Fejsbuk grupi “Humanitarni bazar RS”.
 
Humanitarni bazar biće održan sutra na centralnom banjalučkom trgu, Trgu Krajine, od 18.30 do 22 časa. Na bazaru će moći da se kupe kolači, peciva, igračke, knjige, nakit, različite rukotvorine kao što su slike, dekupaž, ukrasi, te mnogo drugih stvari.
 
Boško Gugleta boluje od neuromišićne bolesti koja je teška i progresivna i može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom živothih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.
 
Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj borbe njegovih roditelja jeste genska terapija Zolgensma. 
 
Ova savremena terapija, odobrena pre nekoliko godina, trenutno je najskuplja na svetu a za ovaj vid lečenja potrebno je 294 miliona dinara.
 
Pomoć je moguće dati:
 
slanjem SMS poruke sadržaja 1032 na 3030
 
slanjem SMS poruke iz Švajcarske human1032 na 455
 
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33
 
Uplatom na devizni račun: 160600000103802950
IBAN: RS35160600000103802950
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
 
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
 
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal
 
Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti