Deset meseci nakon paljenja automobila odbornika iz Sremskih Karlovaca, osumnjičenih nema

Ni deset meseci nakon što je u Novom Sadu zapaljen automobil odbornika iz Sremskih Karlovaca, policija nije rešila ovaj slučaj.
Deset meseci nakon paljenja automobila odbornika iz Sremskih Karlovaca, osumnjičenih nema
Foto: 021.rs
Novinaru i jedinom odborniku Vojvođanskog fronta u Skupštini Sremskih Karlovaca Branislavu Sančaninu automobil je zapaljen 2. oktobra prošle, a u požaru je izgoreo i automobil njegove komšinice. Sve ovo se desilo u blizini policijske stanice u Kralja Petra, u delu grada koji je pokriven kamerama.
 
"Mislim da nikad neću dobiti odgovor na moje pitanje, a mislim da nikad neću nadoknaditi ni štetu koju sam imao. Šteta je velika, to je 3.000 evra za mene, a za komšinicu oko 15.000 evra, još i za komšiju čija je garaža zahvaćena požarom ne znam ni koliko... Mislim da policija apsolutno ništa nije radila, jer da je radila, ja bih dobio bar jedan odgovor. To je krenulo pogrešno od prvog dana", kaže Sančanin za 021.rs.
 
Kako kaže, veruje da "od toga neće biti ništa", ali naglašava da je veoma teško živeti u takvom okruženju.
 
"Ako vam neko zapali danas auto i ne odgovara, vi ne znate da li će sutra da vam zapali, stan, kuću, i tako dalje. To je problem, ta pravna nesigurnost. Još gore je to što se to desilo na manje od 100 metara od policije. Pa to je još veće poniženje. Zamislite kad vi dozvolite da se tako nešto desi", objašnjava Seničanin.
 
Kako objašnjava, ne može da tvrdi da se ovo desilo zbog njegovog političkog delovanja, jer on kao jedini odbornik opozicione stranke ne može mnogo da utiče na politiku, ali dodaje da je to moglo da se desi i zbog njegove novinarske karijere u kojoj je više od 30 godina. Ne isključuje mogućnost da on nije bio meta tog napada, ali do danas nije dobio nikakve informacije ni iz policije, ni iz tužilaštva. 
 
On je uložio i pritužbu na rad policije, na koju su mu odgovorili tek nakon urgencije. U policiji mu je rečeno da je, kao što je i saopšteno javnosti, sredinom oktobra uhapšen osumnjičeni za saučesništvo koji je dovezao muškarca koji je zapalio automobil, kao i da intenzivno tragaju za počiniocem. 
 
"Nisu utvrđeni propusti u postupanju policijskih službenika PU u Novom Sadu. Ukoliko smatrate da ste na bilo koji način oštećeni, na raspolaganju su vam sva druga pravna sredstva radi zaštite vaših prava i sloboda", navodi se u odgovoru koji je Seničanin dobio od policije.
 
Ovakva reakcija za Seničanina je sramotna.
 
"Ja ne želim da tužim nikoga. Samo želim da imam dovoljno sigurnosti i bezbednosti. Na kraju to je vaš posao, ne bi trebalo da vas molim da radite svoj posao", ističe sagovornik 021.rs. 
 
Kao još jedan dokaz da se ovaj posao "otaljava" ili "namerno sabotira", Sančanin navodi Uverenje sektora za vanredne situacije u kom je, između ostalog, konstatovano da je u požaru "u potpunosti izgoreo kombajn".
 
"Ja sam taj dokument tražio od njih kako bi se videlo da su oni zaista izvršili uviđaj i kako bih ga koristio za potraživanje naknade štete. I tamo piše da je izgoreo kombajn. Oni rade kopi-pejst i uopšte se ne udubljuju u ono što rade. Nisam nikad dobio novo rešenje da su to ispravili. I sad kad hoću da napravi sledeći pravni korak, meni piše da potražujem štetu za kombajn, ne za auto. Ja verujem da tu nema nikakvih slučajnosti i da se sad tu odugovlači", objašnjava Sančanin.
 
Što se tiče osumnjičenog koji je bio priveden za saučesništvo, Sančanin veruje da je policija "pokupila" mladića bez osnova, da bi izgledalo kao da nešto rade i da bi imali šta da saopšte javnosti.
 
Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu navode u odgovoru za 021.rs da se u ovom slučaju teretio samo N. A. (28) i to za saučesništvo, ali da je on, samo četiri dana nakon privođenja pušten, jer nije bilo dokaza niti osnova sumnje da je on učinio ovo delo. Drugi osumnjičeni u ovom slučaju ne postoji, navode u OJT.
 
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova nisu odgovorili na pitanja 021.rs u vezi sa ovim slučajem.
  • Marko

    15.01.2024 06:03
    Katastrofa!
    Dakle, sve je jasno: kada se predsedniku Advokatske komore zapali automobil počinioci se promađu, a kada se ispred Policijske uprave u Novom Sadu zapali automobil novinara (izgorelo više vozile, kolateralna šteta) onda je to nerešen slučaj??? Kadvi su to advokati kojima nije stalo do pravde i pravičnosti pa dižu glas samo kada su oni ugroženi? Kakva su to novinarska udruženja koja smatraju da novinari postoje samo u Beogradu? A kakva je to javnost koja zabija nos u pesak misleći da i oni sutra neće biti na dnevnom redu mafijaša!!!
  • Ljubicica

    19.03.2022 11:26
    (Ne)bezbedni i nesigurni!!!
    Naivno je i pomisliti da će otkriti nekog krimosa koga štite. To tako funkcioniše, moramo se pomiriti. Dakle, oco je ozbiljna dijagnoza i jedini lek je sve resetovati jer nije moguće popraviti.
  • Djole

    17.07.2021 08:48
    Sve se zna
    Sremski Karlovci - upravlja ih kriminalna banda. Cela opština je korumpirana i nameštena. Radnici bez položenog državnog ispita bahati i bezobrazni!
    Ako niste u njihovom klubu korumpiranih prijatelja nema zaštite i rešenja. Ima mnogo slučajeva kradje gde je policija čak umešana. U pilicija radi mladić bivši pljačkaš vikendica...Jedna obična banda mnogo loših ljudi koji rade u ovoj opštini. Valjda će i po njih jednog dana doći pravda...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti