Omladinci Narodne stranke traže odgovorne za vandalizovanje Gradske kuće, policija već reagovala

Pripadnici omladine Narodne stranke uručili su protestnu notu načelniku PU Novi Sad Slobodanu Malešiću apelujući na policiju da pronađe aktere demoliranja Gradske kuće na prošlogodišnjim protestima.
Omladinci Narodne stranke traže odgovorne za vandalizovanje Gradske kuće, policija već reagovala
Foto: 021.rs
Okupljeni su podigli transparent na kojem je pisalo "SNSnajper je zapalio žito" aludirajući na to da je demoliranje Gradske kuće u stvari organizovao Slobodan Milutinović Snajper, za koga kažu da sarađuje sa predstavnicima gradske vlasti.
 
Do demoliranja Gradske kuće došlo je nakon neprijavljenog skupa 8. jula prošle godine, kada su neki od okupljenih građana istu znatno oštetili bacanjem kamenica i baklji. 
 
Predsednik omladine Narodne stranke Aleksandar Maksimović poručuje da, iako je godinu dana prošlo, zapravo ništa nije učinjeno da se pronađu pravi počinioci tih dela.
 
"Godinu dana Novosađani ne znaju šta se dešava. To je sramota. Omladina Narodne stranke zakazala je ovu konferenciju, a odmah potom su iz MUP-a saopštili da je privedeno je 52 osobe, a tu dolazimo do jedne kontradiktornosti, gradonačelnik govori jedno, a načelnik policije drugo", kaže Maksimović.
 
On dodaje da građane ne zanima da li je istina ono što priča jedan ili drugi, već ih zanima da se pronađu vinovnici tog demoliranja, njihova imena i slike.
 
 
Maksimović smatra da postoji politička pozadina u koju je policija upućena, te i da nisu vinovnici oni koji su se samo našli ispred Gradske kuće, već da je čitava stvar bila organizovana. Kako je naveo, ako se u narednih mesec dana ne pronađu inspiratori, tražiće odgovornost načelnik Policijske uprave Novi Sad Slobodana Malešića. 
 
Na pitanja novinara odakle im dokazi da je upravo Slobodan Milutinović Snajper organizator pomenutog demoliranja, Maksimović ne odgovara precizno, optužujući Milutinovića za kriminalne radnje, skupljanje glasova za Srpsku naprednu stranku, navodeći da postoji "osnovana sumnja da je upravo njegova ekipa to i uradila".
 
Nakon pomenute konferencije za štampu okupljeni članovi Omladine Narodne stranke predali su protestno pismo na pisarnici u zgradi Policijske uprave Novi Sad adresirano upravo na načelnika Malešića.
 
Policija demantovala Narodnu stranku, ali i gradonačelnika 
 
Novosadska policija već je saopštenjem demantovala tvrdnje Narodne stranke navodeći da nije istina da niko nije odgovarao za "vandalizam". Međutim, ujedno su demantovali i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je na godišnjicu demoliranja Gradske kuće poručio kako je tužan što niko nije odgovarao zbog razbijanja i pokušaja paljenja gradskog zdanja. 
 
Policija je saopštila da je u službene prostorije dovela 52 osobe, od kojih je 42 zadržano i procesuirano.
 
Kako napominju, od ukupno sedam osoba, koliko je, u skraćenom postupku, sprovedeno u Osnovni sud u Novom Sadu, protiv četvoro su podnete krivične prijave zbog sumnje da su učinili krivično delo nasilničko ponašanje, jedna osoba je osumnjičena za izazivanje opšte opasnosti, a dve za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
 
Kako smo pisali, Zavod za zaštitu spomenika kulture procenio je štetu na 1,2 miliona dinara, a između ostalih oštećenja i pokušaja paljenja Gradske kuće, na istoj je razbijeno i 39 duplih dvokrilnih prozora u prizemlju i 13 na prvom spratu.
  • Sremac

    18.07.2021 08:55
    Odgovor za Pezos
    Iskreno, ne podrzavam ni jedni ni druge. Ali ne mozes nekog osuditi na osnovu rekla-kazala.Ovaj momak kaze postoji osnovana sumnja za tog Snajpere.Sinko daj dokaze, pre nego sto nesto izjavis nauci sta znaci izgovorena rec ili recenica.Da ga privedu na tvoju" osnovanu sumnju" dobar advokat ce ga izvuci za 1h a mi onda mozemo platiti milionsku odstetu nasim novcina zbog tvoje " osnovane sumnje"
  • Boban

    17.07.2021 00:21
    Koktel
    Svaka cast policiji, uspeli su da urade posao ali nazalost medju uhapsenima nije bilo clanova opozicionih stranaka pa nije bilo smisla da nas odmah obasipaju snimcima hapsenja i teorijama odakle je dosao novac. Ocigledno je da se javnost obavesti o akcijama policije samo tada kada to ovoj vlasti odgovara.
  • Ja

    16.07.2021 20:54
    Gde je snimak sa kamera?
    Evo, imaju uslikane sve "huligane". Sta jos fali policiji, kas imaju snimke?
    Ili su kamere bas "slucajno" prestale da rade?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.