FOTO, VIDEO: Novosađanin kroz svoje nedaće prikazao koliko je situacija kritična u Nemačkoj

Više od 150 ljudi do sada je stradalo u velikim poplavama koje su pogodile Nemačku, a u ovoj zemlji se nalazi i Novosađanin Goran Radojev koji sa lica mesta opisuje šta se dešava.
Kroz kratke tvitove, uz fotografije i snimke, Radojev koji se nalazi u nemačkom Hagenu, gde je došao na mesec dana kako bi se bavio naukom, prikazao je koliko je zapravo kritično u ovoj zemlji kada je u pitanju izlivanje reka i kako se situacija menja bukvalno iz minuta u minut.
 
"Svakodnevne kiše, a pogotovo neprestani pljuskovi u utorak su za posledicu imale poplave koje nisu viđene u poslednjih 100 godina. U sredu ujutru, profesor (sa kojim radim) mi šalje poruku sa pitanjem da li mi je auto i dalje na mestu? Nisam shvatio pitanje, sve dok mi nije poslao slike sa autima koji "plivaju" u jednom delu Hagenu. Vidim tada da je jedna mala reka (Volme) pored stana koji smo iznajmili porasla, ali ništa kritično", počeo je Radojev dramatičnu priču.
 
 
Kaže da nije razumeo pitanje sve dok nije dobio slike automobila koji "plivaju" u jednom delu Hagena. radojev navodi da je video da je jedna mala reka (Volme) pored stana koji je iznajmio sa porodicom porasla, ali ništa kritično.
 
"Međutim, samo za nekoliko sati nivo je porastao do te mere, da je blizu izlivanja. Dolazi policija, osmatra situaciju, helikopteri nadleću reku", navodi Radojev uz snimak nadošle reke.
 
 
 
Potom je naveo da je njegova supruga pitala policajca šta da rade sa automobilom. 
 
"Kaže da ga preparkiramo na neku višu tačku u Hagenu. I tako smo i uradili. U povratku (posle 15-20 minuta) vidimo da je situacija sve gora. Voda je sada već na ulicama", opisuje Radojev.
 
On je između ostalog naveo da mu je, dok se nalazio u zgradi na četvrtom spratu, komšija rekao da isključi sve osigurače, da je podrum pun vode i da će uskoro nestati struje. 
 
"Zovem profesora. Kaže da dođemo da prespavamo kod njega, sa druge strane reke. Jesmo na četvrtom spratu, ali situacija je svakog minuta sve lošija", naveo je Radojev.
 
Sa porodicom je morao da se spakuje i preseli na drugu lokaciju, a usput opisuje i atmosferu u samom gradu.
 
 
Međutim, nastaju novi problemi jer su pojedini mostovi poplavljeni. Prva dva preko kojih su pokušali da pređu su pod vodom.
 
Jedini koji je u funkciji je pešački.
 
 
 
 
Zavšava priču time da su uspeli nekako da stignu kod poznanika...
 
Zaključio je da je imao izbor ili da se vrati u Novi Sad ranije ili da nađe novi stan, što je na kraju i uspeo.
 
Goran Radojev je bivši odbornik Skupštine grada Novog Sada iz redova Demokratske stranke.
  • Pmila ns

    18.07.2021 21:35
    Njegos
    "Ne brinem se, dobro biti nece"
  • Бака Сока

    18.07.2021 18:57
    Дошао сам у Крупањ дан после поплаве, однео помоћ и видео шта природа уради кад се разљути. Са овим телетабисима само Бог може да нам помогне.
  • Vesna

    18.07.2021 18:14
    Profesore oćel biti popravnog iz analize u julu 2?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti