Počela naplata parkiranja u pojedinim ulicama na Grbavici

Počela je naplata parkiranja u pojedinim ulicama na Grbavici.
Počela naplata parkiranja u pojedinim ulicama na Grbavici
Foto: 021.rs
Na osnovu rešenja Gradske Uprave za saobraćaj i puteve, u organizovani sistem naplate parkiranja ulaze deo Ulice Miše Dimitrijevića, od Puškinove do Hopovske ulice, kao i deo Tolstojeve, od od Puškinove do Hopovske ulice.
 
Navedena parkirališta nalaze se u plavoj zoni, bez vremenskog ograničenja.
 
Parkiranje po ceni od 44 dinara za sat vremena, može se platiti slanjem SMS-a sa registarskom oznakom na broj 8212, ili kupovinom "greb-greb" parking parte na kiosku.
 
Građani koji imaju prebivalište u navedenim ulicama i poseduju vozilo u vlasništvu imaju pravo na povlašćenu stanarsku kartu, po ceni od 130 dinara na mesečnom nivou. Stanarske karte se izdaju na blagajni Parking servisa u Ulici Filipa Višnjića 47, svakog radnog dana i subotom od 8 do 20 časova. Za regulisanje stanarske karte potrebno je dati na uvid ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu.
 
Takođe, uplata se može izvršiti i elektronskim putem - korišćenjem aplikacije ePPK, bez dolaska na blagajnu. 
 
Za sve dodatne informacije građani mogu da kontaktiraju Parking servis pozivom na brojeve: 021/472-41-40 i 0800/021-104.
  • Nemanja

    24.07.2021 04:39
    Dislajk
    Dobri su mi ovi botovi što dislajkuju na normalne odgovore i pitanja zašto se naplaćuje a ništa ne gradi. E pa gospodo botovi, dao Bog da plaćate što više parking mesta a da se što više mučite da nađete prazan parking. A sad lupajte i meni dislajk da vidim koliko vas je. Mene bole brige, meni je dnevnica oko 200e i imam svoju garažu. Ali bedni su mi botovi što ih baš briga za ljude koji se pametno pitaju zašto ne izgrađuju nova mesta i garaže i gde su te pare. Tako da botovi, ajmo dislajk! Idemoooooo!! Nole do pobede
  • Uroš

    19.07.2021 22:19
    Nizak iq
    Lako je manipulisati građanima takvog mentaliteta. Zoniranjem Grad vama ne obezbeđuje parking mesto. On samo rentira i naplaćuje slobodna mesta! Evo primera Tolstojeve, zgrada 20 stanova i 20 automobila (samo). Pred zgradom 8 parking mesta, za nekoliko srećnika. Ostali se "snalaze" u slobodnoj okolini. Pre podne neka mesta se oslobađaju jer zaposleni odlaze na posao. Zauzimaju ih "stranci" i plaćaju. Za stanare i dalje nema! Od godišnje karte jedan stranački kontrolor ima platu. Njegova je osnovna svrha da drugima naplati parking, od stanara je već uzeo novac!
    U Odluci o osnivanju PS 2004, stoji "izgradnja novih parkinga" podzemnih i nadzemnih...
  • Parking

    19.07.2021 19:56
    Parking servis bi trebalo da kupi neku parcelu i napravi garaze za gradjane, treba da uloze. Ali oni nece da nama bude lakse i da imamo parking mesto jer kome bi onda naplacivali kazne? Najlakse je kupiti farbu i ofarbati deo saobracajnice i proglasiti parking mestom.. to i nije neko ulaganje, a njima ostanu pare u dzepu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti