Poziv za podnošenje inicijativa za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju

Građani, pravna lica, preduzeća, ustanove, političke organizacije i organi lokalne samouprave pozvani su da podnesu svoje inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje za 2021. godinu
Poziv za podnošenje inicijativa za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju
Foto: 021.rs
Poziv je uputila Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada.
 
Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra - Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti. Oktobarska nagrada Novog Sada se dodeljuje građaninu ili grupi građana za zajedničko delo ili ostvarenja, koji rade ili su radili na teritoriji Grada Novog Sada, kao i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije je sedište na teritoriji Grada.
 
Oktobarska nagrada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada. 
 
Oktobarska nagrada se može posebno dodeliti učeniku i studentu kao pojedincu ili grupi za zajedničko ostvarenje i rezultate u naučnom ili umetničkom radu, kao poseban vid društvenog priznanja za stvaralaštvo mladih na teritoriji grada.
 
Novembarska povelja dodeljuje se građaninu ili grupi građana za zajedničke rezultate i dostignuća, a ppovodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji. 
 
Novembarska povelja dodeljuju se građaninu i grupi građana, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.
 
Obrazložene inicijative za dodelu Oktobarska nagrade podnose se Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada do 15. septembra 2021. godine, a za Novembarsku povelju do 1. oktobra 2021. godine, na adresu Skupštine Grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.
  • Piško

    21.07.2021 18:08
    ...
    Predlažem pravog vlasnika Galens kompanije, jer promenio je zauvek lice našeg grada.
  • Milicajac frilenser

    21.07.2021 17:18
    Predlažem Laloša Doroslovačkog i na brzinu postavljene satrape, ipak su počeli da nagrizaju sistem iznutra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti