FOTO, VIDEO Stefanović: Kovid bolnica u Novom Sadu niče kao iz vode, gotova do 1. septembra

Kovid bolnica na Mišeluku biće gotova do 1. septembra.
To je danas, prilikom obilaska gradilišta ovog objekta, rekao ministar odbrane Nebojša Stefanović.
 
"Zaista je impresivno sve ovo što možemo da vidimo ovde. Kada razgovarate sa ljudima kažu da niče kao iz vode i zaista je tako. Gradnja je počela tokom maja, a sada se već izvode gipsarski radovi u određenom delu objekata. Zaista sve veoma brzo napreduje i ovi ljudi su se potrudili da rok koji smo zadali, a to je 1. septembar, bude ispoštovan i da bolnica do tada bude stavljena u punu funkciju", rekao je Stefanović.
 
Ministar odbrane i ovom prilikom je apelovao na sve građane da se vakcinišu.
 
 
"Važno je da budemo odgovorni i da pokažemo da poštujemo lekare i sve ljude koji se bore protiv kovida, tako što ćemo se vakcinisati i time pomoći da budemo zdravi, da naše porodice i svi bližnji budu zdravi", ukazao je Stefanović.
 
Na kraju obilaska radova Stefanović je doručkovao sa radnicima.
 
 
Podsetimo da je kamen temeljac za izgradnju kovid bolnice položen krajem aprila. Kada bude završena, imaće 19.500 kvadrata prostora u kojem će biti 220 kreveta na intezivnoj i 404 kreveta na poluintezivnoj nezi.
 
Planirano je da bolnica, osim bolničke zgrade koja će imati tri lamele, ima kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu i prostor za medicinske gasove uz prateće parkinge i druge saobraćajne površine.
 
U samoj bolnici će biti i dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta i drugi prateći prostori.
 
Gradnja bolnice bi trebalo da košta 4,15 milijardi dinara, koji su izdvojeni iz republičkog budžeta, dok će Novi Sad dati 250 miliona dinara iz gradskog budžeta za komunalno opremanje.
 
Kada posle epidemije bude pretvorena u Gradsku bolnicu, ona će raditi kao deo KCV-a, a naknadno će biti donete odluke kojima će ovaj objekat postati zasebna zdravstvena ustanova. 
  • posmatrač

    22.07.2021 22:12
    Ljubim ruke
    A kako se to poštuju lekari/mere/... kada niko ne nosi masku tokom susreta?
  • Djomla

    22.07.2021 21:38
    Sta se sekirate
    Doci ce indijci I u zdravstvo kao sto su dosli u gradjevinarstvo I fabrike.nego sta cemo za vodu kad bi se to ubrzalo da se ima vode leti I kanalizacije evo sad I smece da se nosi redovno to bi bilo dobro.a bolnice odavno ko ima lovu leci se ko nema nek ceka lek ili smrt svejedno.
  • NSSale

    22.07.2021 19:03
    Bravo...ALI??
    A šta bi sa Domom Zdravljla na Limanu 4???U sred pandemije započeše "renoviranje renoviranja od pre par godina"???Najavljen kraj radova do februara samo nzm koje godine.....A lepo sija led rasveta lepo za videti....al kad će mo se početi lečiti sam Bog zna....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti