Petak - fantazija. Šta raditi, gde ići i na šta obratiti pažnju u danu pred nama

Petak je dan kada je sve lakše. Petak je dan oslobođenja.
Petak - fantazija. Šta raditi, gde ići i na šta obratiti pažnju u danu pred nama
Foto: 021.rs
Petak je verovatno jedini dan o kom ne menjate mišljenje tokom života. Kad odrastete ponedeljak postane teži, upoznate prevarantski utorak, sreda vas odžepari na kvarnjaka, četvrtak još i nekako. A onda - petak. Bez obzira na to da li ste u osmom razredu, na petom času, i ima još pet minuta do zvona ili ste na poslu, u tridesetoj, ostalo je pet minuta do kraja smene - uvek se pojavi neki neizdrž za slobodom. I petak je, jednostavno, uvek dobar.
 
Dobro, realno, niko ne razmišlja o tome kakvi su dani kad je klinac, ali uzmimo da je tako priče radi. I onda kada dođe taj petak sve staje u jednu reč koju preko jezika prelomi životni guru, filozof, najveći ljubavnik Južnobačkog okruga i glavni arhivator Đorđe Čvarkov:
 
 
Fino vreme
 
U petak nas očekuje nešto toplije vreme nego u četvrtak, ali ništa strašno. Maksimalna dnevna temperatura, najavljuju meteorolozi, biće 27 stepeni Celzijusa. Minimalno - 15.
 
Ujutru kada krenete na posao, osim činjenice da je petak, obradovaće vas i lagodnih 20°C. Kome je petak slobodan ili je na godišnjem, posle ručka može slobodno na Štrand, taman će temperatura dostići svoj maksimum, a nikakav vetar neće smetati pri opuštanju.
 
Vedar dan odmeniće vedra noć sa kojim stepenom iznad 20. podeoka. Fantazija.
 
Da dodamo i ovo
 
U petak će bez vode biti pojedini ulazi u Rumenačkoj ulici, od broj 144 do 150, pa se pripremite ako ste baš na nekom od ovih brojeva.
 
Biće i isključenja struje - Kotorska, Janošikova, Braće Miladinov, kao i pojedine ulice u Kaću, Čeneju, Futogu, a detaljan spisak pogledajte na OVOM LINKU.
 
Pisali smo u četvrtak o tome da je Novi Sad u smeću. Jednostavno neko u Čistoći nije radio (svoj) posao, ljudi su to primetili i mi smo to objavili. Reagovao je i gradonačelnik pa najavio mogućnost smene, pa su se higijenski stručnjaci brže-bolje organizovali i najavili vanredno odnošenje smeća.
 
Tako će u četvrtak, u toku večeri, smeće odnositi u Futogu, Adicama, Klisi, Telepu, a u petak u Kisaču. To su mesta na koje je 021.rs ukazao kao na problematične. 
 
Znate uvek da izbije neka havarija u toku, pa je najbolje da budete uz 021.rs kako biste bili obavešteni na vreme, a za izbegavanje jutarnjih saobraćajnih gužvi preporučujemo "Razlabavljivanje" za Copetom (izgovara se Cooupetom) koji vas vodi kroz gradske ulice. 
 
E, sad
 
Ejmi Nefcger, autorka i tako još ponešto, negde je zapisala nešto kao: "Sada je 4:58, petak je popodne. Da li znaš gde ti je margarita?" Solidno pitanje. Dakle, šta da radite u petak?
 
Idite na Štrand, ali uveče. U OrKusu će se organizovati humanitarna žurka za malog Boška. Biće nekoliko di-džejeva, a vi imati priliku da budete humani. Žurka startuje u 20 časova.
 
Biće još toga, prekaljeni rokeri iz Vojvođanskog bluz benda u 21 sat počinju svoj nastup na čardi "Liman".
 
Sutra su u KC Labu spremne dve bine za dobar ritam. Nastupa Bush Mad Squad, a žurka počinje u 18 sati.
 
U Crnoj kući se organizuje "Veče dron muzike". Biće tri nastupa - Goran Lončarević, Darminosia Dispera i Uroš Kostić - a pripremljena je i izložba. Događaj startuje u 20 sati.
 
U "Borisovom ateljeu" na Petrovaradinskoj tvrđavi, u 22 sata, počinje "Thank U nEXt: Summer of love" žurka.
 
Da ne propustite
 
Svakog dana vam donosimo neke važne i zanimljive priče - šta nam teško. No, ponekad je dobro pomoći one koji svoj posao rade profesionalno. Redakciju 021 možete da podržite kupovinom novosadskih proizvoda u onlajn prodavnici Shopins.rs. Ima kul stvari, pa "čekirajte".
 
 
 
  • Goran

    23.07.2021 09:12
    @Omg
    22.07.2021 • 22:51
    "Volim nas Novi Sad ♥️"

    Volis bas sve u Novom Sadu?
    I ja volim Novi Sad ali onaj njegov normalni i posteni deo a nikako bizMismene, gradjevinsku mafiju, korumpirane sudije, ...
  • Salamander

    23.07.2021 05:51
    i , naravno:
    kupite si novi Zabavnik
  • Limanci

    22.07.2021 23:46
    Buka u 23h
    Znam da nema veze sa člankom, ali toliko jaka buka neke tehno muzike se čuje na Limanu 1, predpostavljamo da je sa Štranda! Kao da je ponovo Exit! Sve huči, odjekuje i naravno basovi ko čekićem u mozak. Pa ovo nije normalno!! Pa kako je ljudima koji su pored zvučnika kad je nama u stanovima ovoliko bučno?? Zar zaista nema milosti? Molim vas istražite ko drži kafiće na Štrandu, pogotovo kod glavnog ulaza, sigurno neko ko je blizak vlasti jer mu je dozvoljeno da nas jačinom muzike maltretira! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti