Jedan deo Adica priključen na kanalizaciju, drugi čeka radove

Crpna stanica u Žičkoj ulici na Adicama dobila je upotrebnu dozvolu i predata je "Vodovodu", što je omogućilo da skoro 400 domaćinstava dobije kanalizaciju.
Jedan deo Adica priključen na kanalizaciju, drugi čeka radove
Foto: 021.rs
Ovoj crpnoj stanici gravitira deo Adica severno od Ulice Marije Bursać, gde je ukupno 10 ulica pre skoro dve godine dobilo izgrađenu kanalizacionu mrežu. Da bi se uradili priključci, čekala se crpna stanica.
 
Iako je rešen problem odvođenja otpadnih voda za deo Adica severno od Marije Bursać (oko pet kilometara mreže), druge ulice još uvek nisu priključene, kažu za 021.rs u "Vodovodu".
 
"Kad je reč o kanalizacionoj mreži, ona još nije izgrađena u ulicama južno od Ulice Marije Bursać kao i u pojedinim novim ulicama, u delu gde su rađeni blokovi kuća u južnom delu Adica. U ulicama gde je kanalizaciona mreža urađena i predata našem preduzeću na upravljanje oko 90 odsto korisnika je priključeno na kanalizacioni sistem", navode u preduzeću.
 
Za oblast južno od Marije Bursać, do kanala T-803 trenutno se radi projekat. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije će tehničku dokumentaciju i kontrolu platiti oko četiri miliona dinara.
 
"Predmet projekta je oko 5,9 kilometara mreže u 18 ulica. Isporučeno je Idejno rešenje i ishodovani lokacijski uslovi sa vodnim uslovima. Tehničko rešenje, izrađeno u skladu sa važećom planskom dokumentacijom, trenutno se usklađuje sa uslovima nadležnih 'Voda Vojvodine'", navode u gradskoj upravi.
 
Nadležni dodaju da se trenutno projektuje i kanalizaciona mreža za 19 ulica južno od kanala T-803 do Ulice Branka Ćopića, u dužini od oko 4,4 kilometara. Ugovorena vrednost za izradu tehničke dokumentacije sa kontrolom je oko tri miliona dinara, a stiglo je idejno rešenje i sada se čekaju lokacijski uslovi.
 
Domaćinstva na Adicama koja nisu imala kanalizaciju koristila su neuređene septičke jame, a koje se nakon uvođenja mreže ukopavaju i saniraju.
  • Novosađanin

    25.07.2021 01:05
    Branka Ćopića
    Molio bih vas da se raspitate kada će deo ulice Branka Ćopića, od stovarišta do Veterničke ulice (nekih 50-ak metara) biti uređen. Put je uzak a frekvencija saobraćaja nikad veća, dogodilo se nekoliko udesa zbog toga, a i par pešaka je oboreno. Kanalizaciju nemamo, iako je do stovarišta ima, a ima i u Veterničkoj. Ima je i produžetak ulice iza Veterničke. Naravno, svaki put pred izbore obećavaju sve, lažu i mažu, samo da glasamo za njih i sve će biti sređeno, a onda naredne 4 godine muk. Ne samo ovi, već i svi prethodni, otkad živim ovde...
  • Nik

    23.07.2021 19:24
    Adice
    Sve gravitira ka Grande dolini
  • Mrki

    23.07.2021 18:35
    Kao I svaki deo grada
    Adice druze nemaju nista a placaju porez kao I svi tako da ne pricaj gluposti.sela oko novog sada imaju kanalizaciju a mi deset kilometara od centra grada nemamo nista.a placala se legalizacija parcelizacija I porez na kupoprodaju zemljista I kuca a zauzvrat nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.