Maja Gojković predsednica Odbora za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca

Vlada Srbije formirala je danas Odbor za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca, na čijem čelu se nalazi Maja Gojković.
Maja Gojković predsednica Odbora za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca
Foto: 021.rs
Zadatak odbora će biti da prati stanje kulturno-istorijskog nasleđa tog grada, kao i da koordinira aktivnostima kojima se obezbeđuju uslovi za njegovu obnovu i razvoj, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.
 
Skupština Srbije je 20. maja usvojila Zakon o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca, koji bi trebalo da obezbedi bolje uslove za obnovu i čuvanje tog kulturno-istorijskog središta srpskog naroda s kraja 17. i u 18. veku, a jedan od zadataka Odbora je upravo nadgledanje sprovođenja tog zakona.
 
Kako se navodi u saopštenju, u fokusu su Karlovačka gimnazija, kao najstarija gimnazija u Srbiji, kuća inicijatora njenog osnivanja Dimitrija Anastasijevića Sabova, Saborna crkva Svetog Nikolaja, Patrijaršijski dvor, Pravoslavna bogoslovija "Sveti Arsenije Sremac" i niz drugih istorijski i arhitektonski značajnih zdanja.
  • Milutin

    28.07.2021 14:20
    Dogorelo
    Treba zaustaviti ovakve gluposti. Uništavaju Petrovaradin. Sad će i Karlovce. Gradnja mora stati. Kome se grade stanovi? Od januara do sad je rođeno 28500 dece a umrlo 65000.
  • Mirodjija

    27.07.2021 13:29
    Niko drugi? Pa zar u sve mora? Dajte pustite nas malo da zivimo, razgulite odavde da vas ne gledamo i ne cujemo. Zlotvori.
  • Goran

    25.07.2021 08:52
    Treba obnoviti sve ulice S.Karlovaca i sve fasade ,
    a ne kad dodju turisti da pomisle da su u ratnoj zoni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti