Idemo ispočetka: Ponedeljak, iznad 30, možda pljusak, poneko isključenje

Znate i sami sve. Tu priču ste prošli već bezbroj puta - tu nam je ponedeljak.
Idemo ispočetka: Ponedeljak, iznad 30, možda pljusak, poneko isključenje
Foto: 021.rs
Ponedeljak je gost koji prečesto navraća i predugo ostaje. Ponedeljak je loš film koji traje tri i po sata. Na kraju znate da ste protraćili vreme, ali kao da vam je nešto govorilo da taj film morate da pogledate. Da stvar bude gore, film ste već gledali.
 
Ali šta da se radi, kao što je rekao Duško Radović, krajevi se potroše, a počeci traju - početak, eto šta je na kraju. Da vidimo šta nam donosi ponedeljak pred nama.
 
Iznad 30
 
Nakon sedmice u kojoj je temperatura bila i više nego prijatna za jul, vraćaju se visoke temperature.
 
RHMZ najavljuje maksimalnu dnevnu temperaturu od 35 stepeni Celzijusa, dok će minimalna biti 20. Međutim, meteorolozi u Srbiji ostavljaju i mogućnost pljuskova tokom dana.
 
Oko sedam časova ujutru biće prijatna 22 stepena, a od osam sati će krenuti ubrzano da raste. Do 11 sati biće 32 stepena Celzijusa. 
 
Kada se budete vraćali sa posla toplota će biti u vazduhu, dok će nebo biti oblačnije. Uveče se očekuje razvedravanje, a temperatura će biti iznad 25 stepeni Celzijusa, a manje od 30.
 
Ništa veliko
 
Novosadska toplana u ponedeljak, 26. jula, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Šafarikovoj ulici na broju 25. U delu Šafarikove ulice, od broja 23 do broja 31, jedna saobraćajna traka će biti zauzeta zbog izvođenja radova, a brzina kretanja vozila će biti ograničena na 30 km/h. Takođe, biće zatvoren i jedan deo pešačke staze.
 
Jeste li nekada skrenuli iz Melhiora Erdujheljija u Ilariona Ruvarca? Legenda kaže da kada to učinite više nemate problema sa snom, ali ni sa ponedeljkom. Vredi probati.
 
U svakom slučaju, pojedini stanari Ulice Ilariona Ruvarca, ali i Kotorske, Janošikove, Braće Miladinov, Jastrebačke, kao i u delu Kovilja, neće imati struje u ponedeljak.
 
Za izbegavanje saobraćajnih gužvi i policijskih patrola, budite uz Radio 021, odakle vas Cope i Varnju sprovode kroz gradske znane i neznane ulice.
 
Šta raditi?
 
Jednog dana kada ova naša civilizacija bude samo gomila krša, sa ruševinama poput nekih skamenjenih životinja, zadržaće se neki digitalni tragovi. I neko će pronaći arhivu i u njoj gomilu tekstova koji vam najavljuju šta vas očekuje narednog dana u Novom Sadu. Posle jedne iščitane godine, zaključiće jednostavno da ponedeljak je - smor.
 
Ipak, neki dobri ljudi pobrinuli su se da u danu pred nama ne bude totalno mrtvilo.
 
Izložba Jelene Janev "Nesnos. Zatvorenih očiju (autoportreti iznutra)" biće otvorena u centralnoj galeriji Šok Zadruge, u 19 časova.
 
Još jedna izložba - "Primitivac" Marka Burlica i Teodore Bauković biće predstavljena u KC LAB, sa početkom u 19 sati.
 
U Zenit Books-u nastavlja se letnji bioskop, pa će se u ponedeljak, u 20 časova, prikazivati "Alisa u gradovima" Vima Vendersa.
 
Čitalački klub Infoteke CK 13 organizuje čitanje teksta "Rađanje revolucionarnog pokreta u Jugoslaviji", koji je pisao američki anarhista Fredi Perlman 1969. godine. Druženje čitalačkog kluba počinje u 18 časova.
  • Omg

    26.07.2021 00:47
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti