Rani javni uvid za Novosađane: U planu sedmospratnica u Radničkoj

Izmene urbanističkog plana kojima se predviđa izgradnja sedmospratnice na uglu Stražilovske i Radničke ulice na ranom javnom uvidu je do 4. avgusta.
Rani javni uvid za Novosađane: U planu sedmospratnica u Radničkoj
Foto: 021.rs
Reč je o parceli na kojoj investitor "Modena gradnja NS" planira stambeno-poslovni objekat, što su odbornici Skupštine grada "aminovali" na sednici sredinom juna.
 
Da bi investitor ušao u gradnju, potrebno je da se izmeni Plan detaljne regulacije Malog Limana, što je postupak koji je u toku
 
Izmenama plana dopušta se viša izgradnja i veća zauzetost parcele u odnosu na prvobitni plan za ovaj deo grada. U planu je najviše sedmospratnica, ali sa "povučenom" sedmom etažom i ravnim krovom (eventualno sa malim nagibom).
 
  
 
Pomenuta površina zanimljiva investitoru ima 860 kvadrata. U planu su stanovi prosečne veličine 55 kvadrata, sa garažom u prizemlju ili podrumu (uz poštovanje kote prizemlja).
 
Investitor mora da poštuje pravilo jedan stan - jedno parking mesto, ali i da gleda kako će kolski prilaz iz Radničke urediti tako da ne ugrozi postojeća stabla zaštićenog koprivića. Takođe, arhitektura zgrade predviđena je u stilu moderne. 
 
Ovo je samo nastavak ulaganja investitora u Radničkoj, budući da već ima izgrađenu petospratnicu u Radničkoj 25.
 
Uvod u izmene plana moguće su svakog radnog dana od 9 do 14 časova u "Urbanizmu", Bulevar cara Lazara 3 i u prostorijama Mesne zajednice "Sonja Marinković", Kej žrtava racije 4. Građani i pravna lica mogu da dostave svoje sugestije i primedbe u pisanoj formi Gradskoj upravi za urbanizam u Školskoj 3, najkasnije do 4. avgusta. 
  • D.

    12.08.2021 16:10
    Zemare, vidite onu zgradu preko puta ulice, muzička škola Josip Slavenski? KOME treba muzika, jarane, imamo trube, i krajisnike, RUSI JE! DOBRA ce biti zgrade tu, DOBRA!
  • @Neša@Kupac@Miha...

    09.08.2021 17:04
    @Vlajko@Čemu...
    Da li je u pitanju više komentatora ili - reklo bi se po "pismenosti" - jedan?
  • Talac

    09.08.2021 14:17
    Skakavci napadaju. To je nezajažljivo rođeno. Kad vam je dosta para? Ima li kraja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti