FOTO: Spektakularan zalazak sunca na Dunavu na "Plivajućem ostrvu" koji ćete želeti da ponovite

Leto u Novom Sadu može biti itekako uzbudljivo i ispunjeno sadržajem, a sve popularnija atrakcija poslednjih godina jeste "Dunavski rafting".
FOTO: Spektakularan zalazak sunca na Dunavu na "Plivajućem ostrvu" koji ćete želeti da ponovite
Foto: 021.rs
Na samom špicu Ribarskog ostrva, prekoputa Štranda, nalazi se jedinstveni brod-katamaran "Plivajuće ostrvo", koji svakodnevno ispisuje stranice uspomena.
 
Za sve zaljubljenike u Dunav i one koji bi da se opuste posle radnog dana ili celodnevnog kupanja na Štrandu ili nekom od bazena, zalazak sunca na "Novosadskoj kapiji” biće doživljaj koji će samo želeti da ponove.
 
Ako ste pak na godišnjem odmoru ili u poseti Novom Sadu, ovo jeste nezaobilazna tura koju treba dodati na spisak novosadskih atrakcija koju morate iskusiti. Svaki zalazak sunca je poseban na svoj način, te i ture na ovom "Plivajućem ostrvu" uvek donose novu energiju, inspiraciju i nadahnuće.
 
 
Kako izgleda tura?
 
Plovidba traje dva sata, a počinje na špicu Ribarskog ostrva izlaskom na otvoreni Dunav oko 19 časova. Nastavlja se pored Šodroša i Kameničke ade. Na "Novosadskoj kapiji" prelazi se reka, a zatim se na sredini brod zaustavlja i okreće prema suncu.
 
Gase se motori i muzika, kako bi gosti na miru uživali u predivnim bojama zalaska. Lagani talasi i žubor vode, jarko žuta, narandžasta, pa drečavo crvena boja na vidiku, uvek spontano dovedu do aplauza prirodi, njenim čarima i opuštajućoj atmosferi na brodu.
 
 
Posle zalaska sunca sledi najlepši deo
 
Nakon ispraćaja sunca, katamaran nastavlja da plovi, a sledi iznenađenje za goste. Na kraju se brodić vraća u luku odakle je sve i počelo. Plovidba se završava oko 20.50 časova, pristajanjem ponovo u Dunavcu na Ribarskom ostrvu.
 
Kako objašnjava Aleksandar Ćirić, koji je idejni tvorac ove ture već osam godina, ali i "Dunavskog raftinga" u Novom Sadu, neretko se dešava da se tura završi, a gosti ostanu nepomično da sede i dalje u katamaranu, vidno zaneseni i pod utiskom čitave atmosfere.
 
"Novi Sad ima Tvrđavu. Novi Sad ima Dunavsku ulicu, ali i Novosadsku kapiju. To je zvaničan ulazak Dunava u Novi Sad i mi na tom mestu već osam godina na sred Dunava plutamo i posmatramo pola sata sunce kako polako zalazi u daljini. Ispred nas je bar kilometar širok Dunav, tu je Mačkov sprud i ostrva. Ono što je posebno interesantno jeste to što ta plovidba nije samo zalazak, već ima svoju završnicu koja opčini goste i to je nešto što ne može da se prepriča, već mora da se doživi", priča Ćirić za 021.
 
 
Svuda se dočekuje zalazak sunca, obično na kruzerima ili vidikovcima, ali jedinstvenost u ovim turama je u tome što se stoji nasred Dunava, pa je doživljaj spektakularan – može da se istovremeno oseti i upije energija sunca i Dunava.
 
Ove ture su moguće svakodnevno, radnim danima i vikendom kada vremenske prilike to dozvoljavaju. Tokom avgusta su zalasci najlepši, jer sunce zalazi iza Futoga, napominje Ćirić.
 
 
Kako da se prijaviš?
 
Rezervacije su obavezne dan ranije, zbog ograničenog broja ljudi na katamaranu, a zbog epidemije se posebno vodi računa da tura bude bezbedna.
 
Pomenute ture, ali i mnoge druge u sopstvenom celodnevnom aranžmanu mogu biti privatne zabave. Moguće je organizovati venčanja, rođendane, devojačke i momačke večeri, poslovna i porodična okupljanja. 
 
Sve informacije o plovidbi, kao i zakazivanja ture, moguće je dobiti na telefona 062/961-03-39, a za više informacija posetite sajt Dunavski rafting, kao i društvene mreže Fejsbuk i Instagram.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti