SNS poručio Novakoviću da menja insajdere: Nemamo nameru da zaustavimo razvoj Novog Sada

Gradski odbor Srpske napredne stranke reagovao je zbog tvrdnji koje je na konferenciji za novinare izneo predsednik GO Narodne stranke Borislav Novaković.
SNS poručio Novakoviću da menja insajdere: Nemamo nameru da zaustavimo razvoj Novog Sada
Foto: 021.rs
Oni navode da je na današnjoj konferenciji Narodne stranke izgovorena velika količina laži, što je, smatraju, najbolji dokaz da bi Novaković trebalo da promeni insajdere "koji mu navodno dostavljaju informacije o izgradnji 'Novog Sada na vodi'".
 
"Srpska napredna stranka nema nameru da zarad sticanja jeftinih političkih poena i nedostatka hrabrosti nekoliko opozicionih strančica i njihovih satelita među udruženjima građana, da izađu na izbore, zaustavi razvoj Novog Sada. Naprotiv. Njihove frustracije predstavljaju dodatni motiv za nas da radimo više, brže i bolje u interesu Novosađana i brojnih gostiju našeg grada", poručuju naprednjaci.
 
U vladajućoj stranci poručuju Novakoviću da je "notorna laž" da planiraju isušivanje Dunavca, dodajući da se planira izgradnja veslačke staze u skladu sa FISA standardima. 
 
"Odbrambeni bedem od poplava u odnosu na sadašnji biće viši za između pola i jednog metra. Dakle, opasnosti od poplava neće biti. Netačno je da će stambeno-poslovni kompleks na području brodogradilišta i Kameničke ade zahvatati 165 hektara, kada ada zahvata 92 hektara. Planirani sadržaji neće prelaziti pet odsto ukupne površine. Kada već spominjemo brodogradilište, podsećamo da je upravo vlast Demokratske stranke u kojoj je Novaković bio visoko pozicioniran, prodala ovaj kompleks mafijašima koji su ga u potpunosti uništili. Osnovni cilj Novakovića i družine bilo je taljenje sa mafijašima. Srećom, pa ih je poraz na izborima sprečio u nameri. Ovde moramo i da citiramo naziv jednog od njihovih spontano osnovanih udruženja građana: 'E, gari, neće moći'", dodaju u SNS.
 
Kažu i da je "srećom ovo preduzeće kasnije otkupila kompanija Galens, koja planiraju gradnju objekata koji će biti reprezentativni, a ovaj deo priobalja posle više decenija dostupan građanima". Tvrde i da nije tačno da će zelena oaza biti uništena, već da će se, u odnosu na "Generalni urbanistički plan iz njihovog vremena", uvećati sa 23,65 na 55 hektara. 
 
Takođe, kako navode u vladajućoj stranci, prilikom realizacije projekta uređenja priobalja, vodiće se iskustvima Bratislave, Beča, Kopenhagena i Hamburga. 
 
Dodaju i da će građani na javnoj raspravi imati priliku da se izjasne da li su saglasni sa Planom generalne regulacije priobalja na levoj obali Dunava
 
"Tek po završetku javne rasprave taj dokument naći će se na dvenom redu Skupštine Grada. S obzirom na to da je Novaković najavio da će fizički braniti obalu Dunava, Srpska napredna stranka poziva ga da nam odgovori da li će to učiniti iz Novog Sada ili Soluna?", zaključuju u SNS.
 
Podsetimo, Novaković je danas poručio da "Tužilaštvo treba da reaguje zbog brodogradilišta u vlasništvu Galensa, a koji u dosluhu s Gradom planira da ukrupni posed na priobalju". On poručuje da se u slučaju priobalja ponavlja isti obrazac kao i za prethodne projekte Galensa - kupuje se bezvredno zemljište, koje kasnije izmenama urbanističkih planova dobija na ogromnoj vrednosti.
  • Novosađanka

    29.07.2021 22:55
    Razvojn
    Niko nema ništa protiv razvoja grada, ali da se sačuva staro jezgro grada i duh Novog Sada. Gradi se, ko gde, i kako hoće, bez ikakvog reda i smisla. Nekad je postojao URBIS, koji je nešto radio, a danas postoji zato, da bi neki ljudi dobijali plate. Ovo je ravna Vojvodina, pa što ne razvijate grad u širinu, već sabijate sve na gomilu. PA NIJE OVO ĐUBRIŠTE !!!!
  • Reka

    28.07.2021 18:58
    Znamo se
    Uverili smo se u vaše " sposobnosti" razvoja gradova, a naročito ste dobri u pretvaranju grada u kasabu. I Beograd i Novi Sad su devastirani od kada je sns na vlasti. Beton, beton, kič, neukus na svakom koraku. A nije daleko Beč, pogledajte kako se taj grad razvija. Tamo se subvencionise ozeljenjavanje fasada a ovde plastični prozori.
  • Marko, Liman

    28.07.2021 18:34
    Gledamo "razvoj" propasti jednog grada...
    Hohštapleri i banda urbicidna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti