Dodeljeni ugovori o 42 miliona dinara subvencija za zapošljavanje 182 osobe u Vojvodini

U Pokrajinskoj vladi danas su dodeljeni ugovori korisnicima sredstava po ovogodišnjim javnim konkursima za samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica i za sprovđenje javnih radova.
Konkurse je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.
 
Sekretarijat je namenio 42 miliona dinara za zapošljavanje i radno angažovanje ukupno 182 osobe.
 
Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, ova tri javna konkursa u oblasti zapošljavanja u potpunosti su usaglašena sa merama koje za ove oblasti predviđa Nacionalna služba za zapošljavanje.
 
Sekretarijat je na konkursu za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, koji je vredan 22 miliona dinara, stavio poseban akcenat na uslov da poslodavac tri meseca pre podnošenja zahteva nije smanjivao broj zaposlenih na neodređeno vreme. Dodeljena je 61 subvencija, za zapošljavanje ukupno 88 osoba.
 
Na konkursu za samozapošljanje dodeljeno je 60 subvencija, a pravo podnošenja zahteva ostvarila su nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje koji su završili obuku iz preduzetništva po planu i programu NSZ ili druge odgovarajuće organizacije.
 
U okviru konkursa za sprovođenje javnih radova na teritoriji Vojvodine, za civilni sektor, obezbeđeno je pet miliona dinara, a sredstva su namenjena socijalnim i humanitarnim delatnostima i za održavanje javne infrastrukture. Subvencionisan je 21 projekat i radno su angažovana 34 nezaposlene osobe.
  • Dragan

    29.07.2021 19:01
    Ah
    Al su se nečije bate nafatirale para.Ivde ni jedan pošteni radnik se neće zappsliti.Tkzv biro je ustanova stranačkih lica i ne rade.Kod njih i kad se prijavljuješ ideš u prizemlje pa na prvi sprat,pa opet u prizemlje.A osvetljenhe ko u mojoj šupi,nakačili kičeraj od šaltera,svaki ima četiri topla obroka u gradu u toku 8h.34radnika "zappslili" da čiste smeće kod privatnika a među njima 8 sa fakulteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti