Krstonošić o Vučevićevoj prijavi: Ostavka, cilj da se istina sakrije; SNS odgovara: Jadno

Predsednik Gradskog odbora DS Veljko Krstonošić poručuje da je gradonačelnik Miloš Vučević potpisao naručenu krivičnu prijavu, dok novosadski naprednjaci kažu da je to što opozicija radi - jadno.
Krstonošić o Vučevićevoj prijavi: Ostavka, cilj da se istina sakrije; SNS odgovara: Jadno
Foto: 021.rs
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, zbog navoda o njihovoj povezanost sa klanom Veljka Belivuka. 
 
Ovo je drugi put da Vučević podnosi krivičnu prijavu protiv predsednika SNS, s obzirom na to da je prethodno prijavu podnosio protiv Aleksandra i Andreja Vučića, zbog navoda o umešanosti u aferu "Jovanjica". 
 
Krstonošić smatra da Vučević ima "političku i moralnu obavezu" da potpiše svoju ostavku na položaj gradonačelnika Novog Sada pošto je "potpisao naručenu krivičnu prijavu protiv svog partijskog šefa Aleksandra Vučića". Predsednik gradskog odbora vanparlamentarne Demokratske stranke kaže da na ovaj način Vučević "čini krivično delo jer podnosi prijavu protiv čoveka za koga sam tvrdi da nije prekršio zakon". 
 
"Jasno je svima da Vučevićeva prijava protiv Vučića nema za cilj da se utvrdi istina o njegovoj umešanosti u organizovani kriminal i vezama sa uhapšenim Veljkom Belivukom, već da se ta istina sakrije. Prijava se podnosi u svrhu najprizemnije političke propagande, ali nesumnjivo predstavlja akt rušenja ustavnog poretka zemlje i sudske grane vlasti. Zbog toga ta prijava nije sprdnja, već svojevrstan državni udar zbog kojeg Vučević mora da odgovara", navodi Krstonošić, dodajući da bi potpisivanjem svoje ostavke izgubio vlast, ali bi "sačuvao obraz i sebi i gradu".
 
Na ovo saopštenje reagovao je Gradski odbor Srpske napredne stranke. U vladajućoj stranci su stava da zahtev da Vučević podnese ostavku "predstavlja hajku na građane koji žele da istina o navodnoj povezanosti predsednika i ministra sa kriminalnim grupama izađe na videlo"
 
"Građani Srbije zaslužuju da saznaju istinu o ovom slučaju koji je već duže vreme prisutan u javnosti. Podnošenje krivične prijave na osnovu podataka koje su iznosili pojedini 'nezavisni' mediji i reagovanje pravosudnih organa u čiji rad nemamo prava da se mešamo, najbolji je način da se dođe do istine. Za razliku od većine opozicionih prvačića, mi u Srpskoj naprednoj stranci na čelu sa predsednikom Vučićem istine se ne bojimo", poručuju u SNS, dodajući da su mediji zaćutali nakon što je krivična prijava za "Jovanjicu" odbačena, ali da je izvinjenje izostalo.
 
Naprednjaci su poručili i da su spremni u svakom trenutku da "svoju nevinost, na svaku njihovu optužbu, da dokažu i na poligrafu".
            
"Za kraj, Srpska napredna stranka im još jednom poručuje: neka skupe hrabrost ili narodski rečeno, stisnu petlju, izađu na naredne izbore i provere poverenje naroda. Ovo što rade je, najblaže rečeno, jadno, tako da je najbolje da što pre odmerimo snage na izborima, pa da se konačno zatvori knjiga laži srpske opozicije", zaključuju naprednjaci.
  • Buce

    04.08.2021 21:18
    Čestitka
    Bravo Veljko,konačno je progovorio slobodarski Novi Sad. Svi u borbu za oslobođenje od mafije.
  • Nelle

    04.08.2021 08:46
    Jadno
    Jadno je ovo sa prijavama, brate, zar vas nije blam?!
  • Stija

    03.08.2021 23:00
    Botko
    Bice revizije jednog dana ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti