Novi Sad u projektu "Čista Srbija": U planu kanalizacija u Kisaču i Čeneju, rekonstrukcija na Limanu

Realizacija najvećeg projekta izgradnje i obnove komunalne infrastrukture, "Čista Srbija", zvanično je započela danas potpisivanjem aneksa ugovora, a među potpisnicima je i Grad Novi Sad.
Ovaj aneks ugovora potpisali su Ministarstvo građevinarstva, kineski investitor CBRC i 14 lokalnih samouprava.
 
Naime, u februaru ove godine ministar građevinarstva Tomislav Momirović i direktor "China Road and brige corporation" Džang Sjaojuen potpisali su ugovore o projektovanju i izgradnji komunalne infrastrukture. Ti ugovori omogućavaju stvaranje uslova da veliki broj opština i gradova u Srbiji reši svoje decenijske probleme u vezi sa prečišćavanjem otpadnih voda i odlaganjem i tretmanom čvrstog otpada, a danas su potpisani aneksi na iste.
 
"Od danas bukvalno kreće revolucija u oblasti razvoja komunalne infrastrukture u celoj državi, i to u sektorima otpadnih voda, kanalizacionih sistema i vodosnabdevanja. Današnjim potpisivanjem Relevantnog aneksa, u Novom Sadu je predviđena realizacija sledećih projekata: izgradnja kanalizacione mreže otpadnih voda na Čeneju i u Kisaču, rekonstrukcija kanalizacije na Limanu 1, Limanu 2, kao i kanalizacione mreže na Podbari u četiri faze", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
On je izrazio spremnost novosadske lokalne samouprave da odmah počne sa realizacijom svih navedenih projekata.
 
Ministar Momirović je naveo da je vrednost potpisanih aneksa 336 miliona evra, da će taj novac biti uložen u 26 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i da će biti izgrađeno 700 kilometara potpuno nove kanalizacione mreže u 14 opština i gradova.
  • Ivana

    06.08.2021 22:20
    Jel mogućee?!!
    Ma da li je moguće da će Kisač dobiti kanalizaciju!!! Dakle posle 300 godina red bi bio zaista ako nas ponovo ne z.
  • Mara

    06.08.2021 10:02
    Kupovina glasova
    Prvo ocistite smece i deponije po gradu, i ispraznite kante od djubreta da ne smrde ustajale kore od lubenica, koje Cistoca zaboravi sa isprazni po nekoliko dana, pa se onda proseravajte o kanalizaciji u Kisacu.
  • Laloš

    05.08.2021 23:34
    Znači sada će i čenejska i kisačka g da se izlivaju direkt neprečišćena u Dunav. Čista Srbija ali srpske reke septičke jame.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti