Humanitarni ponedeljak za lečenje Nikole Malića

Danas, 9. avgusta, akcija "Humanitarni ponedeljak" na Štrandu namenjena je Nikoli Maliću.
Ulaz na plažu se ne naplaćuje, a kartu menjaju dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima.
 
Kutije u koje građani mogu da prilože pomoć postavljene su uz kapije Štranda, od 8 do 19 časova.
 
Nikola je prevremeno rođeno dete, u 29. nedelji trudnoće, zbog čega je po rođenju prebačen u inkubator i nakon stabilizacije njegovog zdravstvenog stanja otpušten je kući uz brojne dijagnoze. Nakon toga dobija epileptične napade i dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza. 
 
Nikola je sa sedamnaest meseci dobio još jednu dijagnozu hipoplazija - nerazvijenost malog mozga. Zbog specifičnog Nikolinog neurološkog statusa jedina opcija lečenja bili su defektološko logopedski tretmani, sve do ovog momenta kada klinika u inostranstvu daje ohrabrujuće prognoze za oporavak. Nikola je potpuno neverbalan, ne obavlja sam fiziološke potrebe i u potpunosti zavisi od tuđe pomoći.
 
Nikoli su sredstva potrebna za transplantacije matičnih ćelija, defektološke i logopedske tretmane, tretmane senzornom integracijom, hidroterapije, dijagnostičke preglede, kao i za putne troškove i smeštaj. U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Borislava Stanojevića, održanoj prošlog ponedeljka, prikupljeno je 103.090 dinara. 
 
Gradsko zelenilo obaveštava građane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti