Među obolelima od kovida u Novom Sadu najviše onih koji su letovali u Crnoj Gori

Dom zdravlja Novi Sad apelovao je na građane da povedu računa i da se vakcinišu, jer se povećava broj novoobolelih od korona virusa.
Među obolelima od kovida u Novom Sadu najviše onih koji su letovali u Crnoj Gori
Foto: 021.rs
Oni kažu da poštovanjem preporučenih mera, štiteći sebe i druge, građani pomažu i njihovim lekarima da lakše i brže rade.
 
"Od kada je  4.11.2020. godine objekat Doma zdravlja "Novi Sad" na Novom naselju postao kovid centar, ponovo se svakog dana suočavamo sa sve većim brojem građana koji u njega dolaze. Analizom je utvrđeno da je najveći broj novoobolelih među onima koji su letovali u Crnoj Gori, kao i oni koji su poslednjih mesec dana prisustvovali proslavama i skupovima sa većim brojem ljudi", navode u Domu zdravlja.
 
Među vakcinisanim sugrađanima broj obolelih se meri u promilima i prati je blaža klinička slika. Napominju da najveći procenat građana sa simptomima izazvanih korona virusom čine nevakcinisani, kao i najstariji građani.
 
"Budući da vakcinacija i dalje traje u našim objektima na Novom naselju, TC Promenada i u mobilnom punktu, još jednom pozivamo one koji se nisu vakcinisali da to urade i pomognu da smanjimo broj obolelih", dodaju u Domu zdravlja. 
 
Oni dodaju da još uvek nije kraj epidemije i da se može jedino zajednički pobediti.
 
Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 89 novih slučajeva kovida, a u Novom Sadu 37 novoobolelih. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 839. Najviše bolesnih je u Novom Sadu, 308.
 
  • pera

    07.08.2021 17:48
    @Ns
    07.08.2021 • 12:55
    "... pa više bolesnih ima od gladi ili od raka ili drugih težih bolesti, ... "



    A hoces li ti dobiti rak od toga sto je umro od raka? Ili ces dobiti srcani udar od toga sto je umro od srcanog udara? To jesu strasne bolesti, ali za razliku od kovida, nisu zarazne, samo je vama sveznajucima to malo teze objasniti.
  • Mima

    07.08.2021 17:11
    @NS
    Moj otac se nije izlečio. Znam, on je vama jedan promil, meni je 100 procenata.
  • Pera

    07.08.2021 14:25
    Kreiranje svesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.