Gradonačelnik Vučević osudio uništavanje bilborda posvećenog romskim žrtvama

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio uništavanje bilborda koji je posvećen Danu sećanja na romske žrtve holokausta.
Gradonačelnik Vučević osudio uništavanje bilborda posvećenog romskim žrtvama
Foto: 021.rs
- Ovo nije slika Novog Sada. Ovo je pojedinačan i sraman čin i očekujem da će nadležni reagovati i otkriti počinioca - navodi gradonačelnik. 
 
Kako ističe, multikulturalnost će uvek biti znak prepoznavanja Novog Sada.
 
- Ponosni smo na to što je različitost ono po čemu je naš grad prepoznatljiv i sve činimo da negujemo i razvijamo taj harmonični suživot, jer će multikulturalnost uvek biti znak prepoznavanja Novog Sada. Grad Novi Sad neguje kulturu sećanja na sve žrtve nemilih i tragičnih događaja iz prošlosti i uvek ćemo se zalagati za mir, poštovanje i toleranciju – rekao je Miloš Vučević.
 
Podsećamo da je bilbord u blizini fakulteta, postavljen povodom Dana sećanja na romske žrtve holokausta, uništen u noći između subote i nedelje.
 
Bilbord je pocepan, a na stubu je iscrtan keltski krst, simbol koji koriste neonacisti.
 
Više udruženja Roma zatražilo je da se pronađu i kazne počinioci, a udruženje Opre Roma Srbije je ocenilo da to nije slučajan gest, nego jasan gest fašista i neonacista.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti