Protest zbog pretučenog novosadskog aktiviste: Okupljanje danas u Sremskoj Kamenici

Više ekoloških udruženja održaće danas, 12. avgusta protest u 13 časova ispred sedišta Nacionalog parka "Fruška gora" na Zmajevom trgu u Sremskoj Kamenici kao podršku aktivisti Petru Živanoviću.
Protest zbog pretučenog novosadskog aktiviste: Okupljanje danas u Sremskoj Kamenici
Foto: 021.rs
Aktivista Petar Živanović je prošle subote napadnut dok je šetap u blizini Letenke na Fruškoj gori, a napali su ga drvoseče, koje su u međuvremenu indetifikovane od strane sremskomitrovačke policije.
 
Ekolozi će na protestu izneti niz zahteva, od koji je prvi ostavka ili smena direktora JP "Nacionalni park Fruška gora" Radoslava Krunića.
 
Takođe traže da se objave puna imena i prezimena počinioca napada, da se objavi da li su napadači bili u isto vreme i izvršioci ilegalnih šumarskih aktivnosti ili legalnih, da se objavi ime pravnog lica, odnosno izvođača radova kod kojeg su napadači zaposleni, kao i da se čuvar prirode koji je bio prisutan tokom napada najstrože sankcioniše.
 
Na protestnom skupu govoriće napadnuti aktivista Petar Živanović, istoričar umetnosti Novi Nebojša Milenković, predstavnica novosadskih građanskih inicijativa Biljana Simonović, aktivista pokreta OŠFG Dušan Tomić i osnivačica pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" Dragana Arsić.
 
Podsetimo da je Živanović u subotu pešačio i fotografisao na Fruškoj gori u blizini Letenke, kada su mu na šumskom putu prema Andrevlju prišle, kako je naveo, drvoseče, napale ga i naterale da obriše fotografije iz mobilnog telefona. On je potom čitav slučaj prijavio policiji.
 
Sremskomitrovačka policija je u sredu saopštila da je identifikovala četiri muškarca osumnjičena na napada na Živanovića. Saopšteno je da su dvojica iz Loznice starosti 26 i 23 godine, a dvojica iz Beočina starosti 38 i 21 godinu i da su osumnjičeni da su aktivisti zadali više udaraca u glavu i telo, oduzeli mu telefon i izbrisali fotografije. 
  • @Pišta

    12.08.2021 19:08
    Interesuje me vaše cenjeno mišljenje kako o hrabrosti tako i o potencijalnom članstvu rulje koja je prošle nedelje napala ženu, pomoćnika tužioca. Hvala.
  • Mina

    12.08.2021 12:20
    Tajming
    Cim sam videla naslov, resila sam da dodjem. A onda u tekstu ispod vidim da je u 13h. Sta god da je osnovna ideja organizatora, morate da shvatite da mnogi od nas koji bi dosli rade, jer danas je radni dan. Da li radi neko u zgradi koju "opsedamo", nebitno je. Oni unutra nisu bitni. Bitni smo mi i bitno je koliko nas je. Ovakva organizacija protesta nam ne ide na ruku. Steta.
  • Симеон

    12.08.2021 10:57
    Не тако
    Аман људи испред градске куће протест, да сви могу да дођу. Шумарија је само рука коју покреће изопачени, лаком зарадом погоњени мозгови власти.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.