Upozorenje: Na pruzi Stara Pazova - Novi Sad vod pod naponom

Vod železničke kontaktne mreže na deonici Stara Pazova - Novi Sad je pod naponom od 25 kilovolti iako je saobraćaj vozova obustavljen.
Upozorenje: Na pruzi Stara Pazova - Novi Sad vod pod naponom
Foto: 021.rs
To je danas upozorila ruska kompanija RŽD Internešnl i pozvala građane na oprez.
 
"Približavanje vodu kontaktne mreže na rastojanju manjem od metra je opasno po život i zdravlje", potvrdio je FoNetu predstavnik odeljenja za odnose sa javnošću Goran Milićević.
 
Ruska kompanija RŽD Internešnl d.o.o. angažovana je u Srbiji od 2012. godine, a u januaru 2019. potpisan je novi ugovor za projektovanje i izvođenje radova na izgradnji železničke infrastrukture Republike Srbije, kao i za izgradnju Jedinstvenog Dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem vozova

Teme

voz
  • Bajaga

    12.08.2021 14:15
    25000 u voltima...
  • Popara

    12.08.2021 13:02
    @Banderaš
    Lepo piše da je vod od 25kV opasan i sa metra udaljenosti a postoji više pružnih prelaza ispod voda, sezona je kosidbe, ma šta da ti pričam kontaktni vod nije bandera, više je nešto kao dalekovod.
  • Banderaš

    12.08.2021 10:58
    Strašno
    U normalnoj zemlji niko ne daje ovakva upozorenja,jer nikome ne pada na pamet da dodiruje kontaktnu mrežu,već ljudi rade,uče,čitaju,odmaraju i nemaju vremena za balkanske psiho ideje kao što je igranje po vagonima,trafo stanicama,dodirivanje kontaktne mreže

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.