Večeras novi protest "Pravda za Ninu" u Petrovaradinu

Novi protest "Pravda za Ninu" koji organizuju porodica i prijatelji tragično nastradale Nine Rađenović (21) biće održan večeras.
Večeras novi protest "Pravda za Ninu" u Petrovaradinu
Foto: 021.rs
Protestno okupljanje će i ovaj put biti na istom mestu u Preradovićevoj ulici kod Bloka 8 (Mikromarket) od 20 časova, gde je 6. juna u saobraćajnoj nesreći stradala Nina.
 
I večeras bi trebalo na nekoliko sati da bude blokirana ova saobraćajnica.
 
Osnovni zahtev protesta, koji se održava po treći put nije se promenio, a to je da osumnjičeni P.R. (21) iz Sremskih Karlovaca bude pritvoren.
 
Podsetimo da je osumnjičeni pre desetak dana saslušan od strane Osnovnog javnog tužilaštva koje je predložilo pritvor i predmet prosledilo sudiji za prethodni postupak, koji je za 20. avgust zakazao saslušanje P.R. i odlučivanje o predlogu za pritvaranje. 
 
Protesti u Petrovaradinu su počeli skoro dva meseca nakon nesreće, jer kako su ispričali članovi porodice, osumnjičeni koji nije zadržan nakon sudara, nije saslušavan zbog godišnjih odmora prvo tužioca, a potom svog pravnog zastupnika. Na prvom okupljanju je zatraženo da bude saslušan i pritvoren, kao i da istržani organi budu ažurniji u radu. Nakon prvog protesta, obavljeno je saslušanje i tužilac je predložio pritvor.
 
Porodica i prijatelji su na prethodnom protestu, pozdravili sto je konačno obavljeno saslušanje, ali su ponovoli da traže pritvor i uz to dodali da sumnjuju u način vođenja uviđaja i istrage, jer se ispostavilo da policija nije popisala svedoke nesreće.
 
Zbog toga su zahtevali da se pronađe mladić od dvadesetak godina, koji je vozio iz pravca Sremske Kamenice i video šta se dogodilo, ali za sada nema informacija o tome da li je pronađen i da li je dao izjavu u sklopu istrage.
 
Podsetimo da je Nina Rađenović nastradala 6. juna oko 21 čas kada je na nju, dok je prelazila Preradovićevu van pešačkog prelaza, naleteo audi koji je dolazio iz pravca Novog Sada. Ona  je preminula posle nekoliko sati u Urgentnom centru, a policija je dan posle podnela krivičnu prijavu protiv P.R. zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. 
  • miki Petrovaradin

    15.08.2021 12:36
    eh...
    eh da... taj Petrovaradin, da samo znate kako se loše razvija, posebno u poslednjih 5-10 godina ... tu živim od 80-tih... samo da navedem da pojedine ulice čekaju više decenija rekonstrukciju... neke i proširenje, upravo zbog bezbednosti... a sve to je izvodljivo... samo da postoji plan, već se sve radi selektivno... posena priča je osvetljenje, pored novih tehnologija i led rasvete mi u petrovaradinu smo noću u mraku ili polumraku, jer je loša ulična rasveta i samim tim i preglednost...
  • Mima

    13.08.2021 20:43
    @Jana
    Meni se bukvalno svaki drugi dan dešava ta ista situacija. Kod tog istog Mikromarketa, kod mostića kod pijace, na semaforu kod pijace, na semaforu kod vrtića, na semaforu naspram Maxbeta….A svugde pešački na 10m…I onda vozači bahati, a “pravda” se očekuje za bahate pešake….
  • @danilo

    13.08.2021 14:51
    Gde ti zivis i cemu se iscudavas?
    Ne ,ovde ne postoji drzava ni sistem koji ce zastititi bilo koga sem partije i vlasnike debelih bankovnih racuna. Sve ostalo je potrosna roba. Ljudi kao baterije. Cede se, iskoriste i odbacuju.

    Sve ovo sto gledate i slusate je posledica nepostojanja drzave.
    Sto pre se nesto promeni , to cemo pre ziveti normalno.
    A vi...glasajte jos 30 godina za iste, pa se cudite kako smo dosli do ovoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti