FOTO: Održan treći protest "Pravda za Ninu"

Učesnici protesta "Pravda za Ninu" i večeras su blokirali Preradovićevu ulicu u Petrovaradinu.
FOTO: Održan treći protest "Pravda za Ninu"
Foto: 021.rs
Protest organizuju porodica i prijatelji tragično nastradale Nine Rađenović (21) koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 6. juna.
 
Protest je održan treći put, a njihov osnovni zahtev je da osumnjičeni P.R. (21) iz Sremskih Karlovaca bude pritvoren.
 
Večeras su se, kao i prethodna dva puta, okupili na mestu gde je Nina poginula. Međutim, nezadovoljni time što je policija nešto dalje postavila svoju blokadu i preusmeravala saobraćaj, tako da vozači nisu ni videli protest, učesnici su kasnije odlučili da se pomere.  
 
Blokirali su i drugu raskrsnicu, tako da su automobili morali da se okreću i vrate nazad, pa su kroz Krajišku ulicu mogli do Ulice Račkog, a zatim prema Mišeluku.
 
Blokada je završena nešto posle 23 sata.
 
Podsetimo da je osumnjičeni pre desetak dana saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu koje je predložilo pritvor i predmet prosledilo sudiji za prethodni postupak, koji je za 20. avgust zakazao saslušanje P.R. i odlučivanje o predlogu za pritvaranje. 
 
Protesti u Petrovaradinu su počeli skoro dva meseca nakon nesreće, jer, kako su ispričali članovi porodice, osumnjičeni, koji nije zadržan nakon sudara, nije saslušavan zbog godišnjih odmora. Nakon prvog protesta, obavljeno je saslušanje i tužilac je predložio pritvor.
 
  
 
Nina Rađenović je nastradala 6. juna, oko 21 čas, kada je na nju, dok je prelazila Preradovićevu van pešačkog prelaza, naleteo audi koji je dolazio iz pravca Novog Sada. 
 
Policija je dan posle podnela krivičnu prijavu protiv P.R. zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
  • Aleksandar vranes

    17.08.2021 15:39
    ja ne razumem zasto uopste prelaziti van pesackog a posle kad neko pogine djavo vam je kriv.
  • Djava

    15.08.2021 13:37
    Svakako treba traziti pravdu, u ovom slucaju je krivica podeljena, gde nije samo vozac kriv... ali maltretirati ovako gradjane svaki petak i namerno blokirati saobracaj bas i nema smisla...
  • Gari iz bloka

    14.08.2021 16:02
    Realnost
    Realnost je da 50% tih ljudi i dalje ide van pesackog iako je semafor tu... decko ce odgovarati, devojku pustite da pociva u miru, a vi edukujte decu da se paze jer je saobracaja sve vise i sve je brze...pretvaramo se u Detelinaru sa zgradama i saobracajem polako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.