Vučević: Krak Bulevara Jovana Dučića nazvati po herojima sa Košara

Novoizgrađeni krak Bulevara Jovana Dučića, koji spaja Novo naselje i Futoški put, trebalo bi da ponese ime po borcima sa Košara, najavio je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom obilaska nove ulice.
Vučević: Krak Bulevara Jovana Dučića nazvati po herojima sa Košara
Foto: 021.rs
Kako kaže gradonačelnik, ova saobraćajnica ne treba da bude samo krak Bulevara Jovana Dučića, jer to "nije prirodno" pošto bulevar ima drugačiji pravac.
 
"Imamo mnogo inicijativa da junacima iz 1998. i 1999. godine sa Kosova i Metohije posvetimo ulicu, jedan bulevar. Videćemo šta će Skupština odlučiti o tome. Razmišljamo da sa urbanistima predvidimo postavljanje adekvatnog spomen obeležja- biste ili spomen ploče", objašnjava Vučević. 
 
Na prostoru nekadašnjeg rasadnika JKP "Gradsko zelenilo" trebalo bi da budu izgrađeni novi kompleksi zgrada, što podrazumeva i nove radove na unapređenju komunalne infrastrukture u ovom delu Novog Sada.
 
"Ne stajemo sa razvojem ove lokacije. Čeka nas zacevljenje kanala T800, dužine preko dva kilometra, nova crpna stanica, i potpuni razvoj pravca prema Somborskoj rampi. Ovde smo predvideli novo zelenilo, jer vodimo računa o zaštiti životne sredine, a drago mi je da je tu i jedan prodajni objekat stranog investitora", kaže gradonačelnik.
 
  
Kanal T800
 
Prema planovima nadležnih, predviđeno je ukupno 5.500 kvadratnih metara zelenih površina, a taj posao do kraja godine realizovaće JKP "Gradsko zelenilo".
 
Za izgradnju nove saobraćajnice dužine 400 metara potrošeno je 192,5 miliona dinara. Pored novog kolovoza tu su i parking mesta, pešačke i biciklističke staze ali i nova vodovodna i kanalizaciona mreža.
  • Ivan

    20.08.2021 23:50
    @slavica
    Olga Hadzic je dobila ulicu na Jugovicevu u novom kompleksu zgrada koje se pravi za bezbednjake
  • Toma Diploma

    17.08.2021 10:38
    @Prota
    Ulica Radikalskih stiropora?
  • Лиманац

    17.08.2021 01:17
    @Други Лиманац
    Прочита човек твој одговор на мој коментар, потом мој коментар и запита се о каквим споменицима пишеш.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti